ΔΙΕΘΝΕΣ
10/11/2016 17:15 EET | Updated 10/11/2016 17:15 EET

Αρχίζει να «τα γυρίζει» ο Τραμπ; Εξαφάνιση από το site του των δεσμεύσεων για μουσουλμάνους και κλιματική αλλαγή

NICHOLAS KAMM via Getty Images
US President-elect Donald Trump (C) walks with his wife Melania Trump, and Senate Majority Leader Mitch McConnell (R-KY) on Capitol Hill in Washington,DC on November 10, 2016. / AFP / NICHOLAS KAMM (Photo credit should read NICHOLAS KAMM/AFP/Getty Images)

Κάποιες από τις πιο αμφιλεγόμενες προεκλογικές υποσχέσεις του Ντόναλντ Τραμπ εξαφανίστηκαν από τον ιστότοπο τις προεκλογικής εκστρατείας του, όπως η δέσμευσή του να απαγορεύσει την είσοδο στους μουσουλμάνους και η προειδοποίησή του ότι θα ακυρώσει τη συμφωνία του Παρισιού για την κλιματική αλλαγή.

Χάθηκαν επίσης ορισμένες λεπτομέρειες των αμυντικών και οικονομικών προτάσεών του καθώς και η λίστα με τους υποψήφιους δικαστές του Ανωτάτου Δικαστηρίου.

Το επιτελείο του Τραμπ δεν απάντησε, παρά τις επανειλημμένα αιτήματα να σχολιάσει τις αλλαγές αυτές.

Οι σύνδεσμοι, που τώρα στέλνουν τους χρήστες σε μια σελίδα για την χρηματοδότηση της εκστρατείας, φαίνεται ότι καταργήθηκαν κάποια στιγμή την Τρίτη, σύμφωνα με έναν ιστότοπο που καταγράφει το ιστορικό άλλων ιστοσελίδων.

Πάντως οι περισσότερες από τις βασικές προτάσεις του Τραμπ παραμένουν στον ιστότοπο, όπως η υπόσχεσή του να χτίσει ένα τείχος στα σύνορα με το Μεξικό και να υποχρεώσει το Μεξικό να πληρώσει για την κατασκευή αυτή.

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο ιστότοπος αυτός προβαίνει σε ανεξήγητες αλλαγές. Είχε αντικατασταθεί επίσης το κείμενο που περιέγραφε την πολιτική υγείας του Τραμπ με μια άλλη εκδοχή. Όταν το Reuters επικοινώνησε με τους υπεύθυνους για να ρωτήσει τον λόγο αυτής της αλλαγής, τα στελέχη της προεκλογικής εκστρατείας του μεγιστάνα επανέφεραν την αρχική σελίδα, χωρίς τις αλλαγές.

Στο μεταξύ, ο Τραμπ διαβεβαίωσε, μετά τη συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων, τον Ρεπουμπλικανό Πολ Ράιαν, ότι μετά την ορκωμοσία του, τον Ιανουάριο, θα εργαστεί πολύ γρήγορα για να προωθήσει την ατζέντα του σε θέματα όπως η περίθαλψη και η μετανάστευση.

Μιλώντας στους δημοσιογράφους στο γραφείο του Ράιαν, ο Τραμπ είπε: «Θα μειώσουμε τους φόρους, όπως ξέρετε» και πρόσθεσε ότι «θα κάνουμε κάποια πολύ εντυπωσιακά πράγματα για τον αμερικανικό λαό».

Ο Ράιαν από την πλευρά του δήλωσε ότι η συνάντησή του με τον Τραμπ ήταν «φανταστική, παραγωγική».

(με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters)

Sponsored Post