Άγνωστοι εξαπατούσαν ανήλικες Βρετανίδες μέσω ψεύτικου λογαριασμού στο Snapchat

Άγνωστοι εξαπατούσαν ανήλικες Βρετανίδες μέσω ψεύτικου λογαριασμού στο Snapchat

Ένα πρακτορείο μοντέλων δέχθηκε περισσότερα από 40 μηνύματα, από κορίτσια ηλικίας μόλις 14 ετών, τα οποία ανέφεραν ότι επικοινώνησαν με κάποιον που ισχυρίζεται ότι αναζητά μοντέλα, σύμφωνα με τον Independent.

Συγκεκριμένα, κάποιος είχε δημιουργήσει έναν ψεύτικο λογαριασμό στο Snapchat, χρησιμοποιώντας το όνομα του πρακτορείου «Base Models», μέσω του οποίου έστελνε μηνύματα σε νεαρές Βρετανίδες λέγοντάς τους, ότι θα μπορούσαν να κερδίσουν από 500 έως 50.000 λίρες αν εκείνες αποφάσιζαν να συνεργαστούν με την εταιρία του.

Το πρακτορείο μοντέλων διαβεβαίωσε ότι δεν διατηρεί κάποιον λογαριασμό στο Snapchat και ότι δεν έχει προβεί στην πρόσληψη μοντέλων μέσω της συγκεκριμένης πλατφόρμας.

Η εταιρία μάλιστα είπε ότι από τον Οκτώβριο λαμβάνει μηνύματα από κορίτσια τα οποία αναφέρουν ότι υπάρχει ένας λογαριασμός στο Snapchat που τους ζητά να στείλουν άσεμνες φωτογραφίες τους και κάλεσε όποιον λάβει σχετικά μηνύματα να επικοινωνήσει με το γραφείο τους.

Ο λογαριασμός διεγράφη μετά τις διαμαρτυρίες του πρακτορείου μοντέλων, αλλά μία εβδομάδα αργότερα δημιουργήθηκε ένας άλλος λογαριασμός με τα ίδια στοιχεία.

Μια 19χρονη φοιτήτρια από το Μάντσεστερ έλαβε ένα μήνυμα από το συγκεκριμένο λογαριασμό, που της ζητούσε να στείλει φωτογραφίες της με εσώρουχα, αλλά η νεαρή συνειδητοποίησε ότι κάτι δεν πηγαίνει καλά και ήρθε αμέσως σε επαφή με το γραφείο της εταιρίας.

Μιλώντας στο BBC, η μητέρα ενός 14χρονου μοντέλου από το Ντούρχαμ, είπε ότι η κόρη της έπεσε κι αυτή θύμα της συγκεκριμένης απάτης. «Της έστειλαν ένα μήνυμα και της ζητούσαν να συνεργαστεί ως μοντέλο με το πρακτορείο Base και έτσι τους έστειλε κάποιες φωτογραφίες της».

Παρά το γεγονός ότι τους είπε ότι ήταν μόλις 14 ετών της ζήτησαν να τους στείλει φωτογραφίες με τα εσώρουχά της και τότε η ανήλικη μίλησε στη μητέρα της, η οποία με τη σειρά της επικοινώνησε με το πρακτορείο Base Models.

O διευθύνων σύμβουλος του πρακτορείου, Μαξ Ριντ, μιλώντας για λογαριασμό της εταιρίας έκανε λόγο για μια κουλτούρα celebrity η οποία έχει καλλιεργηθεί στις μέρες μας και η οποία ευθύνεται για τα πονηρά μηνύματα.

«Οι νέοι άνθρωποι γοητεύονταν ανέκαθεν από την ιδέα της φήμης και της δημοσιότητας», αλλά ειδικά σήμερα το φαινόμενο έχει πάρει μεγάλες διαστάσεις μετά την εξάπλωση της φήμης των αδελφών Καρντάσιαν.

«Το μόντελινγκ θεωρεί το πρώτο βήμα για να αποκτήσει κανείς φήμη και νομίζω γι' αυτό οι νέοι τίθενται στο στόχαστρο».

Σημειώνεται ότι αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που η εταιρία στοχοποιείται. Τον προηγούμενο μήνα η αστυνομία της Σκωτίας εξέδωσε προειδοποίση όταν ζητήθηκε σε μία κοπέλα να γδυθεί μέσω βιντεοκλήσης που είχε στο Skype, με έναν άγνωστο που ισχυριζόταν ότι δουλεύει στο πρακτορείο Βase Models.

Δημοφιλή