ΗΠΑ: Καταδίκη 20 ετών στον «φορτηγατζή- βαμπίρ», Τίμοθι Τζέι Βαφειάδη

ΗΠΑ: Καταδίκη 20 ετών στον «φορτηγατζή- βαμπίρ», Τίμοθι Τζέι Βαφειάδη
FILE - This photo provided by the Clay County Jail shows Timothy Jay Vafeades. Vafeades, who is accused of keeping women as sex slaves in his semi-trailer as he drove across the country ,is set for a change for plea hearing Thursday, June 30, 2016. (Clay County Jail via AP, File)
FILE - This photo provided by the Clay County Jail shows Timothy Jay Vafeades. Vafeades, who is accused of keeping women as sex slaves in his semi-trailer as he drove across the country ,is set for a change for plea hearing Thursday, June 30, 2016. (Clay County Jail via AP, File)
ASSOCIATED PRESS

Οδηγός φορτηγού στη Γιούτα των ΗΠΑ ο οποίος ομολόγησε στο δικαστήριο πως είχε αιχμαλωτίσει γυναίκες που μεταχειριζόταν ως σκλάβες του σεξ, κρατώντας τες στη νταλίκα του, καταδικάστηκε την Τετάρτη σε φυλάκιση 20 ετών, όπως αναφέρουν αμερικανικά ΜΜΕ.

Ο Τίμοθι Τζέι Βαφειάδης, 56 ετών, βίαζε και ξυλοκοπούσε τα θύματά του σχεδόν σε καθημερινή βάση, αφού τα παγίδευε στο φορτηγό του και με τη βία τους τρόχιζε τα δόντια, δήλωσαν οι ομοσπονδιακοί εισαγγελείς.

Μία από τις γυναίκες είπε στο δικαστήριο πως η τρομακτική εμπειρία της, που διήρκεσε μήνες, άρχισε όταν μπήκε στο φορτηγό του για να πάνε για δείπνο. Άρχισε να ανησυχεί όταν κατάλαβε πως δεν πήγαιναν σε κάποιο εστιατόριο. «Τότε μου είπε ότι “σε έπιασα τώρα. Είσαι δική μου”» είπε η ίδια. Ο, φανατικός με τα βαμπίρ, φορτηγατζής, έλεγχε κάθε πτυχή της ζωής της- ακόμα και το πώς πήγαινε στην τουαλέτα, είπε η ίδια.

Ο ίδιος ο Βαφειάδης (με το ελληνικό, όπως φαίνεται, όνομα) είπε στο δικαστήριο πως «λυπάται για τη ζωή του» και για το ότι «δεν αναγνωρίζει τον εαυτό του και το πόσο τέρας είναι».

Σύμφωνα με τους εισαγγελείς, ο Βαφειάδης είχε εμμονή με τους βρικόλακες και αποκαλούσε το φορτηγό του «Twilight Express» (εξπρές του λυκόφωτος), ενώ χρησιμοποιούσε Photoshop για να φτιάχνει εικόνες του εαυτού του με φέρετρα. Φορούσε και ο ίδιος ψεύτικα δόντια- κυνόδοντες, αλλά η συνήθειά του να τροχίζει τα δόντια των θυμάτων του δεν είχε να κάνει με αυτή την εμμονή του: Το έκανε για να «διορθώσει προβλήματα», προκαλώντας μόνιμες βλάβες στα θύματά του. Επίσης, έβαφε τα μαλλιά τους.

Κακοποίησε έξι γυναίκες με παρόμοιο τρόπο μέσα σε διάστημα δύο δεκαετιών. Οι πιο πρόσφατες κατηγορίες αφορούσαν στις περιπτώσεις δύο γυναικών, ηλικίας 18 και 19 ετών. Οι άλλες πάνε πίσω 20 χρόνια και ήταν πολύ παλιές για ποινικές υποθέσεις όταν οι ισχυρισμοί αυτοί ήρθαν στο φως, σύμφωνα με τις αρχές.

Ο Βαφειάδης συνελήφθη το 2014, αφού αστυνομικοί στη Μινεσότα είδαν μελανιές στο πρόσωπο της 19χρονης και ανακάλυψαν μια παλιά περιοριστική εντολή, βάσει της οποίας δεν έπρεπε να την πλησιάζει. Τον γνώριζε και είχε πάει μόνη της να δουλέψει μαζί του, αλλά όταν αποφάσισε να φύγει της επιτέθηκε, είπαν οι εισαγγελείς. Μετά τη σύλληψή του, μια δεύτερη γυναίκα πήγε στις αρχές για να καταγγείλει ότι είχε κρατηθεί αιχμάλωτη στο φορτηγό του, σύμφωνα με το ένταλμα.

Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα, από τα έξι θύματα, τα τέσσερα είχαν συμφωνήσει να τον παντρευτούν επειδή φοβούνταν τι θα γινόταν αν έλεγαν όχι. Μία από τις δύο που δεν τον παντρεύτηκαν ξυλοκοπήθηκε άγρια όταν αντιστάθηκε, ενώ μια άλλη ήταν συγγενής του. Σημειώνεται πως οι δύο από τις έξι κρατήθηκαν παρά τη θέλησή τους το 2012 και το 2013.

Ο ίδιος δήλωσε ένοχος τον Ιούνιο για την κράτηση αυτών των δύο, και έκλεισε συμφωνία με παραδοχή δύο κατηγοριών για μεταφορά για παράνομη σεξουαλική δραστηριότητα, ενώ απορρίφθηκαν δύο κατηγορίες απαγωγής. Ακόμη, δήλωσε ένοχος και σε μια κατηγορία μεταφοράς παιδικής πορνογραφίας.

Δημοφιλή