«Κανιβαλισμό» χαρακτηρίζει το Μαξίμου την αφίσα της ΑΔΕΔΥ με τον «καταζητούμενο» Χουλιαράκη

«Κανιβαλισμό» χαρακτηρίζει το Μαξίμου την αφίσα της ΑΔΕΔΥ με τον «καταζητούμενο» Χουλιαράκη
Sooc

Απάντηση στην στοχοποίηση του αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών, Γιώργου Χουλιαράκη, από την ΑΔΕΔΥ, εξέδωσε το Υπουργείο Επικρατείας και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος.

Η ΑΔΕΔΥ είχε δημιουργήσει αφίσα με τον τίτλο «ΚΑΤΑΖΗΤΕΙΤΑΙ: Ο αόρατος αναπλ. Υπουργός Οικονομικών Γιώργος Χουλιαράκης, ο γνήσιος εκφραστής και υπηρέτης των μνημονίων και της εξαθλίωσης των πολιτών». Σε ανακοίνωσή της, η κυβέρνηση κάνει λόγο για «πολιτική χυδαιότητα» και για «κανιβαλισμό».

Η ανακοίνωση της κυβέρνησης:

«Η στοχοποίηση του Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών, Γιώργου Χουλιαράκη, από την ηγεσία της ΑΔΕΔΥ, μέσα από την αφίσα την οποία διακινεί με το πρόσωπό του, συνιστά πράξη πολιτικής χυδαιότητας.

Κανείς υπουργός της σημερινής κυβέρνησης δεν λειτουργεί αυτόνομα, αλλά όλοι και όλες υπηρετούν το συλλογικό μας σχέδιο που έχει στόχο τη στήριξη του κόσμου της εργασίας, την ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας και το τέλος της επιτροπείας.

Η εξόχως προκλητική αυτή κίνηση επιλέχθηκε να γίνει απέναντι σε έναν υπουργό της σημερινής κυβέρνησης, ενώ για χρόνια το πολιτικό προσωπικό των κυβερνήσεων της καταστροφικής πενταετίας ουδέποτε στοχοποιήθηκε – και ορθώς – από τους επίσημους φορείς του συνδικαλιστικού κινήματος, με τέτοιο αγοραίο τρόπο.

Η πολιτική διαμαρτυρία και οι αγώνες των εργαζομένων είναι οξυγόνο για τη δημοκρατία.

Ο κανιβαλισμός και η ανθρωποφαγία είναι μέθοδοι άλλων χώρων, ξένων προς το συνδικαλιστικό και εργατικό κίνημα το οποίο κάποιοι υπονομεύουν με τέτοιες ενέργειες».

Δημοφιλή