ΔΙΕΘΝΕΣ
13/11/2016 14:02 EET | Updated 13/11/2016 14:46 EET

Τραμπ: Το τείχος στα σύνορα με το Μεξικό σε κάποια σημεία θα μπορούσε να είναι φράχτης

Reuters

Ο εκλεγμένος πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, είπε σε συνέντευξή του ότι κάποια τμήματα του τείχους που έχει υποσχεθεί να κατασκευάσει στα σύνορα με το Μεξικό- βασικός πυλώνας της προεκλογικής του εκστρατείας- θα μπορούσαν να είναι φράχτης.

Ερωτηθείς σε συνέντευξή του στο «60 Minutes» του CBS εάν θα δεχόταν έναν φράχτη αντί για ένα τείχος, είπε πως «για κάποια σημεία θα το δεχόμουν», σύμφωνα με αποσπάσματα της συνέντευξης.

«Αλλά σε κάποιες περιοχές, ένα τείχος είναι πιο κατάλληλο. Είμαι πολύ καλός σε αυτά, στην οικοδομή, θα μπορούσαν να υπάρχουν και φράχτες» είπε ο Τραμπ- o οποίος πρόσθεσε πως θα απελαθούν ή θα φυλακιστούν μέχρι και τρία εκατομμύρια παράνομοι μετανάστες, σε πρώτη φάση. Όπως είπε, θα πρόκειται για μετανάστες με ποινικά μητρώα, όπως μέλη συμμοριών και έμποροι ναρκωτικών.

Κατά τη διάρκεια της εκστρατείας του εναντίον της Χίλαρι Κλίντον, ο Τραμπ επανειλημμένα είχε υποσχεθεί πως θα κάνει το Μεξικό να πληρώσει για το τείχος, που εντάσσεται σε ένα ευρύτερο πλαίσιο σχεδίων του για σκληρότερα μέτρα όσον αφορά στη μετανάστευση και τον έλεγχο των συνόρων.

Sponsored Post