Ανάληψη ευθύνης για την επίθεση στη γαλλική πρεσβεία

Ανάληψη ευθύνης για την επίθεση στη γαλλική πρεσβεία
Menelaos Myrillas / SOOC

Την ευθύνη για την επίθεση με χειροβομβίδα, τα ξημερώματα της περασμένης Πέμπτης, στη γαλλική πρεσβεία στην Αθήνα, ανέλαβε η Οργάνωση Επαναστατικής Αυτοάμυνας, με ανάρτησή της σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου.

Πρόκειται για την οργάνωση που τον Μάιο του 2014 είχε πυροβολήσει με καλάσνικοφ τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ στην οδό Χαριλάου Τρικούπη στα Εξάρχεια.

Με το σημερινό της κείμενο κάνει γνωστό ότι βρίσκεται πίσω όχι μόνο από το χτύπημα με χειροβομβίδα κατά της γαλλικής πρεσβείας αλλά και πίσω από τους πυροβολισμούς με καλάσνικοφ στην πρεσβεία του Μεξικό στην πλατεία Κολωνακίου, επίθεση που έγινε την 1η Αυγούστου 2016. Η αντιτρομοκρατική εκτιμά μέσα από την ανάγνωση της προκήρυξης ότι πρόκειται για τρομοκράτες παλιάς κοπής, άτομα που έχουν θεωρηθεί στο παρελθόν ύποπτα για συμμετοχή σε τρομοκρατικές οργανώσεις.

Όπως αναφέρουν στην προκήρυξη τους την περασμένη Πέμπτη δεν ήθελαν θύματα καθώς είχαν φροντίσει την ώρα της επίθεσης να μην υπάρχουν διερχόμενα αυτοκίνητα και πεζοί. Χαρακτηριστικά αναφέρουν ότι την ώρα της εκτόξευσης της χειροβομβίδας βρισκόταν απέναντι τους ένας άνδρας των ΜΑΤ. Όπως ανέμεναν οι αστυνομικοί ένας από τους λόγους που επελέγη ο συγκεκριμένος στόχος είναι το θέμα του Λιβανέζου Ιμπραήμ Αμπντάλα ο οποίος βρίσκεται στις φυλακές της Γαλλίας από το 1984. στο παρελθόν Έλληνες κατηγορούμενοι για τρομοκρατία είχαν εκφραστεί δημόσια υπέρ της αποφυλάκισής του.

Εντύπωση προκαλεί ότι στην πρώτη παράγραφο της προκήρυξης γίνεται λάθος στην ημερομηνία του χτυπήματος στην πρεσβεία στο Μεξικό καθώς αναφέρεται ότι το χτύπημα είχε γίνει στις 31 Αυγούστου και όχι την 1η Αυγούστου.

Δημοφιλή