ΔΙΕΘΝΕΣ
15/11/2016 07:18 EET | Updated 15/11/2016 07:18 EET

Ο Στάινμαϊερ εκφράζει ανησυχία για τις μαζικές συλλήψεις στην Τουρκία και την μεταχείριση των μέσων ενημέρωσης

ASSOCIATED PRESS
German Minister of Foreign Affairs Frank-Walter Steinmeier giving a press statement on the attack on the German consulate in the Northern Afghan city of Mazar-i-Sharif in in Berlin, Germany, Friday Nov. 11, 2016. (Maurizio Gambarini/dpavia AP)

Ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Φρανκ-Βάλτερ Στάινμαϊερ, που επισκέπτεται την Αγκυρα, εξέφρασε ανησυχία για τις μαζικές συλλήψεις στην Τουρκία και την μεταχείριση των μέσων ενημέρωσης μετά την αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος του Ιουλίου.

Ωστόσο διαβεβαίωσε την Αγκυρα για την υποστήριξη του Βερολίνου προς την σύμμαχό του στο ΝΑΤΟ στην αντιμετώπιση των «τρομοκρατικών» απειλών.

Ο υποψήφιος πρόεδρος της Γερμανίας δήλωσε ότι επιδιώκει την βελτίωση των σχέσεων του Βερολίνου με την Αγκυρα, υποστηρίζει τον αγώνα της Τουρκίας κατά του Ισλαμικού Κράτους και του PKK και καταδικάζει την απόπειρα πραξικοπήματος.

Ο Φρανκ-Βάλτερ Στάινμαϊερ δήλωσε επίσης ότι είναι αντίθετος με τη διακοπή των ενταξιακών διαπραγμεταύσεων της Ευρωπαϊκής Ενωσης με την Τουρκία, κρίσιμης σημασίας εταίρο στην ανάσχεση της προσφυγικής ροής προς την Ευρώπη.

(Mε πληροφορίες ΑΠΕ - ΜΠΕ)