ΕΙΔΗΣΕΙΣ
15/11/2016 02:51 EET | Updated 15/11/2016 02:51 EET

Ποιοι δεν πήραν πρόσκληση για το επίσημο δείπνο με τον Ομπάμα και οι... γκρίνιες

Sooc

Ιδιαίτερα αυστηροί οι κανόνες που εφαρμόστηκαν στην οργάνωση του επίσημου δείπνου που θα διεξαχθεί στο Προεδρικό Μέγαρο με αφορμή την επίσκεψη του Αμερικανού προέδρου, Μπάρακ Ομπάμα. Σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, στο δείπνο θα παρευρεθούν 120 άτομα και, όπως είναι αναμενόμενο, δεν έχουν προσκληθεί πολλά ηχηρά ονόματα.

Ο Πρόεδρος Προκόπης Παυλόπουλος επικοινώνησε με όλους τους πολιτικούς αρχηγούς και τους εξήγησε ότι η επίσκεψη Ομπάμα είναι εργασίας, και όχι επίσημη, και συνεπώς το πρωτόκολλο προβλέπει ότι ο μόνος που λαμβάνει πρόσκληση είναι ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Επομένως, προσκεκλημένος αρχηγός κόμματος είναι μόνο ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Από την πλευρά της κυβέρνησης, σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες, στο δείπνο θα παρευρεθούν ο αντιπρόεδρος Γιάννης Δραγασάκης, οι υπουργοί Νίκος Κοτζιάς, Ευκλείδης Τσακαλώτος, Νίκος Παππάς και Πάνος Καμμένος, ο οποίος μάλιστα ενδέχεται να υποδεχτεί τον πλανητάρχη στο αεροδρόμιο.

Ακόμα, πρόσκληση έχουν λάβει πρώην πρωθυπουργοί, όπως ο κ. Καραμανλής, ο κ. Σημίτης, ο κ. Σαμαράς, ο κ. Παπανδρέου και η κ. Θάνου. Έχουν προσκληθεί επίσης πρώην πρωθυπουργοί, ο πρώην Πρόεδρος της Δημοκρατίας Χρήστος Σαρτζετάκης, ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, ο πρόεδρος της Ακαδημίας Αθηνών, πρέσβεις και πρυτάνεις πανεπιστημίων. Σαράντα με πενήντα εκ των προσκεκλημένων θα προέρχονται από την αμερικανική αποστολή.

Στον δείπνο δεν θα παρευρεθούν οι σύζυγοι των συνδαιτυμόνων, αλλά και η πλειοψηφία των πολιτικών αρχηγών, πλην του Κυριάκου Μητσοτάκη. Όπως είναι αναμενόμενο έχουν ήδη προκληθεί γκρίνιες, με την πρώτη δημόσια αντίδραση να έρχεται από τον αρχηγό της Ένωσης Κεντρώων, Βασίλη Λεβέντη. Ο ίδιος φέρεται να δήλωσε: «Θεωρούμε ότι η απόφαση αυτή είναι απαράδεκτη, προδίδει κλειστοφοβική διπλωματία και δείχνει ότι εμποδίζουν κάποιοι τον αμερικανό πρόεδρο να γίνει γνώστης των θέσεων των υπολοίπων κομμάτων. Στην Ελλάδα την πτώχευση την έφεραν το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ. Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι πολιτικός κληρονόμος του ΠΑΣΟΚ. Συνεπώς, επαφή με τον ξένο επίσημο θα έχουν μόνο αυτοί που με την συμπεριφορά τους, των τελευταίων δεκαετιών κατέστρεψαν την Ελλάδα».

Sponsored Post