Βρετανία: Πώς ένας 14χρονος κέρδισε 2 εκατ. λίρες από μια σειρά...επιχειρηματικών κινήσεων

Βρετανία: Πώς ένας 14χρονος κέρδισε 2 εκατ. λίρες από μια σειρά...επιχειρηματικών κινήσεων
shutterstock

Ένας δαιμόνιος...14χρονος μαθητής έγινε ο νεότερος αυτοδημιούργητος εκατομμυριούχος της Βρετανίας, μέσα από μια σειρά επιχειρηματικών συμφωνιών, όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα της βρετανικής The Sun.

Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, ο Χάρβεϊ Μίλινγκτον έβγαλε τα χρήματα αυτά πουλώντας γη, την οποία είχε αγοράσει με τα χρήματα από την πώληση χάρτινων «road tax reminders» (υπενθυμίσεις για πληρωμή οδικού φόρου). Σε κάθε περίπτωση, έβγαλε 100.000 λίρες και με αυτές έσπευσε να αγοράσει μια έκταση περίπου 12 στρεμμάτων, όπου σκόπευε να φτιάξει πολυτελές κάμπινγκ.

Ωστόσο, πριν προλάβει να το κάνει, τον προσέγγισε μια εταιρεία ανάπτυξης ακινήτων η οποία τον ενημέρωσε ότι είχε αγοράσει τη γύρω περιοχή στο πλαίσιο σχεδιασμού ανέγερσης κτιρίων.

«Οι αγρότες γύρω χάρηκαν για την ευκαιρία να πουλήσουν, και τώρα χρειάζονταν τη γη για να αρχίσουν να χτίζουν. Δεν ήμουν σίγουρος πόσα επρόκειτο να προσφέρουν για τη γη, αλλά έδωσαν δύο εκατομμύρια λίρες. Ήταν πολύ καλή προσφορά για να την απορρίψω. Είναι τεράστιο ποσό, ειδικά για κάποιον στην ηλικία μου» είπε ο ίδιος.

Ο 14χρονος, από το Τόντον του Σόμερσετ, άρχισε τις επιχειρηματικές δραστηριότητες έναν χρόνο πριν, όταν άλλαξε ο κανονισμός, ώστε οι οδηγοί στη Βρετανία δεν χρειαζόταν να επιδεικνύουν «tax discs». Ο Μίλινγκτον άρχισε να πουλάει χάρτινους δίσκους σε μια σειρά σχεδίων, που υπενθύμιζαν στους οδηγούς πότε έπρεπε να πληρώσουν φόρο και να περάσουν το αντίστοιχο βρετανικό «ΚΤΕΟ».

Οι πέντε επιχειρηματικές συμβουλές του μικρού είναι οι εξής:

-Βρες ένα κενό στην αγορά

-Έχε γνώση του κόστους

-Μην τα παρατάς στο πρώτο εμπόδιο

-Μάθε από τα λάθη σου

-Διασκέδασέ το!

Δημοφιλή