Επιτήδειος αποσπούσε χρήματα από φοιτητές για να τους «βοηθήσει» να περάσουν τα μαθήματα

Επιτήδειος αποσπούσε χρήματα από φοιτητές για να τους «βοηθήσει» να περάσουν τα μαθήματα
Eurokinissi

Επιτήδειος φέρεται ότι ζητούσε χρήματα από δύο φοιτητές της Πολυτεχνικής Σχολής του ΑΠΘ, υποσχόμενος ότι με τις γνωριμίες που δήθεν διέθετε στην πανεπιστημιακή κοινότητα, θα μεσολαβούσε ώστε να περάσουν τα μαθήματα που χρωστούσαν, για να πάρουν τα πτυχία τους.

Πρόκειται για 40χρονο Έλληνα, ο οποίος συνελήφθη από αστυνομικούς του τμήματος Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, ύστερα από επιχείρηση που οργανώθηκε στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Όπως έγινε γνωστό, ως θύματά του εμφανίζονται ένας 25χρονος Έλληνας κι ένας συνομήλικος Ιορδανός συμφοιτητής του. Από τον πρώτο, ο 40χρονος φαίνεται ότι επιχείρησε να αποσπάσει 27.000 ευρώ, ενώ το ίδιο ποσό κατηγορείται ότι αποπειράθηκε να εισπράξει από τον δεύτερο.

Επιπλέον, σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΛΑΣ, με το ίδιο πρόσχημα αξίωσε από τον 25χρονο 10.000 ευρώ, ώστε κατόπιν σχετικών εξετάσεων να εισαχθεί σε άλλη σχολή, ενώ, απέσπασε εκβιαστικά από τον ίδιο φοιτητή 2.500, απειλώντας τον ότι δεν θα τον εξυπηρετήσει σε καμία από τις δύο περιπτώσεις. Προφασιζόμενος δε, ότι θα τον βοηθούσε σε προσωπικές του υποθέσεις, όπως πχ αγορά δικύκλου, πήρε διαδοχικά άλλα 1.900 ευρώ.

Κατά την ίδια ανακοίνωση, απείλησε το δεύτερο θύμα ότι δεν θα περάσει κανένα μάθημα, αποσπώντας έτσι εκβιαστικά 4.300 ευρώ, ενώ τον περασμένο Μάρτιο, αφού «μπούκαρε» στη φοιτητική εστία όπου διαμένει ο αλλοδαπός φοιτητής, πήρε δια της βίας άλλα 10.000 ευρώ.

Όταν έφτασε στις αστυνομικές αρχές η καταγγελία για τη φερόμενη δράση του 40χρονου, στήθηκε επιχείρηση και συνελήφθη επ’ αυτοφώρω, την ώρα που εισέπραττε χρηματικό ποσό από τον δεύτερο φοιτητή. Σε έρευνα που ακολούθησε στο σπίτι του βρέθηκε ένα μαχαίρι στρατιωτικού τύπου και φωτοτυπίες προσωπικών εγγράφων του 25χρονου αλλοδαπού. Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον εισαγγελέα.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ)

Δημοφιλή