Όσα έγιναν στο δείπνο για τον Ομπάμα στο Προεδρικό. Οι selfies, ο ενθουσιασμός με την παιδική χορωδία και οι προσκεκλημένοι

Όσα έγιναν στο δείπνο για τον Ομπάμα στο Προεδρικό. Οι selfies, ο ενθουσιασμός με την παιδική χορωδία και οι προσκεκλημένοι

Σφυρίδα Λευκάδας, την παιδική χορωδία της Λυρικής Σκηνής και 120 προσκεκλημένους είχε το μενού του επίσημου δείπνου που παρέθεσε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, προς τιμήν του Αμερικανού προέδρου, Μπαράκ Ομπάμα.

Ο Μπαράκ Ομπάμα, όπως και στις άλλες συναντήσεις που είχε, ήταν... Άγγλος στο ραντεβού του, και στις 21:30 περνούσε την πόρτα του Προεδρικού Μεγάλου. Αφού υπέγραψε το βιβλίο επισκεπτών, ως είθισται για τους προέδρους που τον επισκέπτονται του ΠτΔ, τον συνόδευσαν στην αίθουσα «Βυζαντινό», όπου τον περίμεναν οι 120 προσκεκλημένοι (εκ των οποίων 40 Αμερικάνοι και 80 Έλληνες).

Το δείπνο περιελάμβανε γαρίδες με ριζότο, σφυρίδα Λευκάδας με βραστά λαχανικά, γλυκό με κάστανο, λευκό κρασί και στο τέλος, τσάι ή καφέ.

Ανάμεσα στις εκπλήξεις που είχε ετοιμάσει ο ΠτΔ για τον Αμερικανό πρόεδρο, ήταν η παιδική χορωδία της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, με την οποία ενθουσιάστηκε ο πρόεδρος Ομπάμα. Τραγούδησαν τέσσερα τραγούδια, το «Της Δικαιοσύνης Ήλιε Νοητέ» και το «Χρυσοπράσινο Φύλλο» σε στίχους Οδυσσέα Ελύτη και μουσική Μίκη Θεοδωράκη, όπως επίσης το «Imagine» τον Τζον Λένον που θεωρείται ωδή στην ειρήνη και το «Sound of Silence».

Πριν καν ολοκληρώσουν το τελευταίο τους τραγούδι σηκώθηκε όρθιος και μαζί με τον Αλέξη Τσίπρα έσπευσαν να τα συγχαρούν για το ταλέντο τους και να φωτογραφηθούν μαζί τους. Ο φωτογράφος δε του Λευκού Οίκου, Pete Souza ανέβασε στο προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram κι ένα βίντεο μέσα από την αίθουσα του Προεδρικού Μεγάρου, την ώρα που η παιδική χορωδία της Λυρικής Σκηνής τραγουδούσε το «Sound of Silence».

Choir sings during State Dinner in Greece.

A video posted by Pete Souza (@petesouza) on

Οι selfies με τον Αμερικανό πρόεδρο δεν έλειψαν με πρώτη και καλύτερη την υπουργό Τουρισμού, Έλενα Κουντουρά.

Όσο για το αν θα επισκεφθεί και πάλι τη χώρα μας; Ο ίδιος είπε ότι θα το κάνει αυτή τη φορά μαζί με την οικογένειά του.

Proedriko

Δημοφιλή