Insider's Guide: Στην καρδιά του Las Vegas, της «Αμαρτωλής Πόλης» της Αμερικής

Insider's Guide: Στην καρδιά του Las Vegas, της «Αμαρτωλής Πόλης» της Αμερικής

Μπορεί πλέον η μαφία να μην έχει την επιρροή που είχε κάποτε στο Las Vegas, και η κάθε λογής παρανομία να έχει νομιμοποιηθεί, με τον έναν ή τον άλλο τρόπο, αυτό όμως δεν σημαίνει πως η «εγκληματική» φύση της πόλης έχει καταλαγιάσει.

Ο κόσμος κατακλύζει την «Αμαρτωλή Πόλη» της Νεβάδα κάθε εποχή του χρόνου, προκειμένου να βυθιστεί ελεύθερα στις ανομολόγητες επιθυμίες του. Να αφήσει ελεύθερες πτυχές του εαυτού του που σε άλλα μέρη, είτε λόγω κοινωνικού συστήματος, είτε λόγω συντηρητικού κράτους, είναι κατακριτέες και δακτυλοδεικτούμενες. Στο Las Vegas τίποτα δεν απαγορεύεται, τίποτα δεν είναι εκτός ορίων και κανείς δεν νοιάζεται για το αν κυκλοφορείς γυμνός τραγουδώντας στη μέση του δρόμου.

«Πρέπει να καταλάβετε πως είμαστε μια συντηρητική πόλη μορμόνων», λέει στην κάμερα του Insider's Guide η Brianna Hayes, η οποία γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Las Vegas. «Έχουμε περισσότερες κατά κεφαλήν εκκλησίες από οπουδήποτε αλλού στη χώρα, ώστε να εξασφαλίσουμε ότι οτιδήποτε κάνεις το Σάββατο το βράδυ, μπορείς να μετανοήσεις την Κυριακή το πρωί».

Αυτή την Πέμπτη, το Insider's Guide σας ξεναγεί στην πόλη όπου κανείς δεν κρίνει κανέναν και που «ό,τι είναι στραβό στην Αμερική είναι δέκα φορές πιο στραβό εδώ κι ό,τι είναι σωστό στην Αμερική, είναι δέκα φορές πιο σωστό εδώ».

*Το Insider's Guide είναι μια νέα σειρά μικρών ντοκιμαντέρ της HuffPost Greece σε συνεργασία με την Πρεσβεία των Η.Π.Α. που κοιτάζουν πέρα από την επιφανειακή εικόνα της Αμερικής, ψάχνοντας να ανακαλύψουν τον αληθινό της πυρήνα: τις αρχέγονες τέχνες, τις πρωτοποριακές εφευρέσεις, τα θαυμαστά έργα και την μοναδική κουλτούρα της κοινωνίας των ανθρώπων της.

**Το Insider's Guide θα προβάλλεται στη Huffpost Greece κάθε Πέμπτη.