Οι Βρετανοί φοβούνται τα «κτήνη της Βεγγάλης» που επιτίθενται στις γάτες τους

Οι Βρετανοί φοβούνται τα «κτήνη της Βεγγάλης» που επιτίθενται στις γάτες τους
A Bengal cat is seen during the Mediterranean Winner 2016 cat show in Rome, Italy, April 3, 2016. REUTERS/Max Rossi TPX IMAGES OF THE DAY
A Bengal cat is seen during the Mediterranean Winner 2016 cat show in Rome, Italy, April 3, 2016. REUTERS/Max Rossi TPX IMAGES OF THE DAY
Max Rossi / Reuters

Ένα από τα πιο απολαυστικά κείμενα για τις μάχες μεταξύ γατών στα ήσυχα προάστια της Βρετανίας μας προσέφερε η Daily Mail. Το άρθρο έχει τίτλο «Τα κτήνη της Βεγγάλης που τρομοκρατούν τις γάτες μας! Επιθετικά, πεινασμένα για να καταλάβουν την περιοχή τους, συχνά νομίζουν πως πρόκειται για λεοπαρδάλεις. Τώρα έχουν βγάλει τα νύχια για τα υβριδικά κατοικίδια» και το υπογράφει ο Στήβεν Μος.

«Μόλις η μικρή και ταπεινή Άμπερ βγήκε από το μικρό πορτάκι για γάτες και πάτησε το πόδι της στον κήπο, το αρπαχτικό πήδηξε στον αέρα. Ο αέρας γέμισε με κομμάτια γούνας και στην γειτονιά ηχούσαν γρυλίσματα, όσο το μεγαλύτερο ζώο έκανε μπούλινγκ στον τρομαγμένο αντίπαλό του. Όταν η συμπλοκή τέλειωσε, η Άμπερ έστεκε χτυπημένη και αιματοβαμμένη, με μια βαθιά γρατσουνιά στα πλευρά της που χρειαζόταν ράμματα και αντιβιοτικά», ξεκινάει το άρθρο του ο Μος.

Η βρετανική ταμπλόιντ εφημερίδα μας παρουσιάζει ένα εκτενές ρεπορτάζ για την αυξημένη παρουσία γατών Βεγγάλης στις ήσυχες γειτονιές της Αγγλίας, οι οποίες φέρονται να επιτίθενται σε άλλες γάτες της γειτονιάς και να εισβάλλουν ακόμα και σε σπίτια. Σε πολλές περιπτώσεις, τα «θύματά» τους χρειάστηκαν ράμματα, σύμφωνα με την Daily Mail, και πολλοί πολίτες ζητούν την αυστηριοποίηση της νομοθεσίας για την αγορά και υιοθεσία κατοικιδίων που έχουν διασταυρωθεί με άγρια ζώα.

Οι γάτες της Βεγγάλης παρουσιάστηκαν για πρώτη φορά το 1970 στις Ηνωμένες Πολιτείες και οφείλουν την παρουσία τους στα πειράματα ενός επιστήμονα ονόματι Γουίλιαμ Σέντεργουολ που διασταύρωσε τα γονίδια της οικόσιτης γάτας με εκείνα της λεοπάρδαλης για να χαρίσει στην γάτα την χαρακτηριστική λεοπάρ γούνα. Πρόκειται μάλιστα για την πρώτη γάτα υβριδικής διασταύρωσης.

Μόνο που εκτός από την εντυπωσιακή γούνα, οι γάτες κληρονόμησαν και ορισμένα από τα χαρακτηριστικά της συμπεριφοράς της λεοπάρδαλης, όπως την αγάπη τους για το νερό και την τάση να επιτίθενται σε άλλα ζώα. Πολλοί άνθρωποι φοβούνται ότι μπορεί να είναι τα επόμενα θύματα, ενώ οι ιδιοκτήτες των ζώων συχνά δεν μπορούν να ανταποκριθούν στις απαιτητικές ανάγκες τους. Οι ειδικοί προειδοποιούν ότι τα ζώα θα πρέπει να βρίσκονται με ανθρώπους που ξέρουν πως και έχουν τον χρόνο να τα φροντίσουν. Να σημειώσουμε πως σε χώρες όπως η Βρετανία, οι γάτες αυτές έχουν τελευταία ιδιαίτερη ζήτηση όταν αγόρασε μία η Κούρτνι Καρντάσιαν.

Δημοφιλή