Σε σπίτι-καβάτζα βρέθηκαν φάρμακα αξίας 1.330.000 ευρώ που κλάπηκαν από τον ΕΟΠΥΥ

Σε σπίτι-καβάτζα βρέθηκαν φάρμακα αξίας 1.330.000 ευρώ που κλάπηκαν από τον ΕΟΠΥΥ
Eurokinissi

Μέσα σε 52 χάρτινες κούτες οι αστυνομικοί εντόπισαν σε σπίτι «καβάτζα» φάρμακα αξίας 1.330.000 ευρώ, τα οποία είχαν αφαιρεθεί από ληστές στις κεντρικές αποθήκες του ΕΟΠΥΥ στου Ρέντη.

Η αστυνομική επιχείρηση έγινε την Πέμπτη σε διαμέρισμα που βρίσκεται στη Δραπετσώνα. Εκεί είχε κρυφτεί η λεία των ληστών που είχαν εισβάλλει στις 18 Οκτωβρίου 2016 στις κεντρικές αποθήκες του ΕΟΠΥΥ.

Συνολικά οι αστυνομικοί συνέλαβαν δύο άτομα (δύο Έλληνες ηλικίας 42 ετών) σε Σαλαμίνα και Νίκαια, ενώ αναζητούνται δύο συνεργοί τους. Πληροφορίες αναφέρουν ότι το σπίτι-καβάτζα στη Δραπετσώνα ανήκει σε έναν από τους δύο 42χρονους συλληφθέντες. Στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. αναφέρουν ότι οι δράστες προτίθεντο να πουλήσουν τα φάρμακα στην εγχώρια αγορά και στο εξωτερικό. Κλιμάκιο του ΕΟΠΥΥ κοστολόγησε την αξία των κλοπιμαίων σε 1.330.000 ευρώ. Οι συλληφθέντες κατηγορούνται για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση. Η Αστυνομία εντόπισε και κατέσχεσε και το όχημα με το οποίο είχαν διαφύγει οι δράστες στις 18 Οκτωβρίου από τις αποθήκες στου Ρέντη.

Το χρονικό

Η ληστεία είχε γίνει τα ξημερώματα της 18ης Οκτωβρίου 2016 όταν τρεις ένοπλοι εισέβαλλαν στις εγκαταστάσεις του οργανισμού στην οδό Πειραιώς 167. Οι κουκουλοφόροι με την απειλή όπλων ακινητοποίησαν τον φύλακα, εισέβαλλαν στις αποθήκες και μετά από αρκετές ώρες παραμονής τους εκεί άρπαξαν φάρμακα μεγάλης αξίας, μέρος των οποίων φόρτωσαν και στο αυτοκίνητο του φύλακα με το οποίο διέφυγαν.

Τα φαρμακευτικά σκευάσματα που είχαν κλαπεί αφορούσαν σε διάφορες κατηγορίες παθήσεων, όπως Νεφρικής Ανεπάρκειας (ερυθροποιητίνες), Ρευματοειδούς Αρθρίτιδας, Κυστικής Ίνωσης, Μεσογειακής Αναιμίας (φάρμακα αποσιδήρωσης), Σκλήρυνσης Κατά Πλάκας και Νεοπλασιών.

Κλιμάκιο του ΕΟΠΥΥ είχε καταγράψει τις απώλειες φαρμάκων και τις ζημίες που υπέστη ο χώρος του φαρμακείου μετά τη ληστεία.

Δημοφιλή