ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
18/11/2016 17:42 EET | Updated 18/11/2016 17:42 EET

Βασίλης Κόκκαλης: Επιτύχαμε τη δήλωση της Κομισιόν για προστασία της φέτας για πέντε χρόνια

Yiorgos Karahalis / Reuters
A feta cheese merchant slices a piece of feta in a central Athens cheese store October 25, 2005. [Greece won the exclusive right to call its white salty cheese feta as the European Union's top court ended a long legal battle against Denmark and Germany. The European Court of Justice ruled the definition of feta was reserved for cheese from Greece alone as it had been registered as a protected designation of origin by the European Commission in 2002.]

«Η φέτα είναι εθνικό προϊόν. Δυστυχώς η συμφωνία μεταξύ Καναδά και Ε.Ε έκανε μεγάλη ζημιά στους παραγωγούς και σε αυτούς που ασχολούνται με το γάλα, δήλωσε το ΑΠΕ-ΜΠΕ ο νέος υφυπουργός αγροτικής ανάπτυξης Βασίλης Κόκκαλης, από την Λάρισα όπου βρίσκεται και συμμετέχει σε ενημερωτική εκδήλωση για την φέτα, στο ξενοδοχείο «Imperial».

Ο Βασίλης Κόκκαλης αναφερόμενος στις κινήσεις της κυβέρνησης για το θέμα της φέτας είπε χαρακτηριστικά: «Η Ελληνική κυβέρνηση, έδωσε ήδη τα πρώτα δείγματα και πέτυχε την δήλωση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ότι τα επόμενα πέντε χρόνια θα τύχει της ίδιας προστασίας νομικής με τα άλλα προϊόντα».

Ερωτηθείς σχετικά με το πώς θα αντιμετωπίσει τις αγροτικές κινητοποιήσεις, που ήδη έχουν προγραμματίσει οι αγρότες πριν τα Χριστούγεννα, ο Βασίλης Κόκκαλης είπε πως «η πόρτα του υπουργείου για εμένα, για τον Ευάγγελο Αποστόλου και τον Γιάννη Τσιρώνη, θα είναι όλη την ημέρα ανοιχτή για διάλογο»

(με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ)