ΕΙΔΗΣΕΙΣ
18/11/2016 14:07 EET | Updated 19/11/2016 14:41 EET

Στο «Ερρίκος Ντυνάν» με λοίμωξη του αναπνευστικού ο Κωστής Στεφανόπουλος

Eurokinissi

Με λοίμωξη του αναπνευστικού νοσηλεύεται στο «Ερρίκος Ντυνάν» ο πρώην Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κωστής Στεφανόπουλος. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, η κατάστασή του είναι κρίσιμη.

Εισήχθη στο νοσοκομείο το βράδυ της Πέμπτης και η κατάσταση του κρίνεται σοβαρή με δεδομένη την ηλικία του και την επιβαρυμένη υγεία του.

Ο κ. Στεφανόπουλος, γεννηθείς το 1926 στην Πάτρα (90 ετών σήμερα) διατέλεσε Πρόεδρος της Δημοκρατίας από το 1995 ως το 2005, ενώ έχει υπάρξει υπουργός σε μια σειρά κυβερνήσεων από το 1974 και μετά. Έχει υπάρξει μέλος και βουλευτής της ΝΔ και ιδρυτής της ΔΗΑΝΑ.

Η ανακοίνωση του Νοσοκομείο

Ο πρώην Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Κωστής Στεφανόπουλος νοσηλεύεται στο ΕΡΡΙΚΟΣ ΝΤΥΝΑΝ Hospital Center από την Πέμπτη 17 Νοεμβρίου 2016. Εισήχθη με εμπύρετο και σοβαρή αναπνευστική δυσχέρεια.

Κλινικά και απεικονιστικά διαπιστώθηκε ότι πάσχει από αμφοτερόπλευρη πνευμονία εξ εισροφήσεως. Παρά την εντατική θεραπευτική αγωγή, η κλινική του εικόνα βαίνει επιδεινούμενη με ανεπάρκεια πολλαπλών οργανικών συστημάτων.

Η κατάσταση της υγείας του κρίνεται ως ιδιαιτέρως κρίσιμη.

Ο θεράπων ιατρός

Αντώνιος Ν. Δημητρακόπουλος

Τομεάρχης Παθολογικού Τομέα

ΕΡΡΙΚΟΣ ΝΤΥΝΑΝ Hospital Center

-Διευθυντής Γ΄ Παθολογικού Τμήματος