Κουτσούμπας: «Να ανοίξουν καλύτεροι δρόμοι για το λαό και τη νεολαία»

Κουτσούμπας: «Να ανοίξουν καλύτεροι δρόμοι για το λαό και τη νεολαία»
Eurokinissi

Το μήνυμα ότι μόνο μέσα από τη συλλογική μνήμη μπορούμε να αντιμετωπίσομε σωστά το σήμερα αλλά κυρίως όπως τόνισε και το αύριο, έστειλε το μεσημέρι από τα Ανώγεια ο γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας.

Ο κ. Κουτσούμπας επισκέφθηκε για πρώτη φορά τα Ανώγεια εκφράζοντας τη χαρά και τη συγκίνηση του για αυτό.«Αυτή η σύντομη περιήγηση που έκανα δείχνει την σημασία αυτού του τόπου που πρέπει να την μάθουμε όχι μόνο εμείς, αλλά και η νεότερη γενιά», ανέφερε χαρακτηριστικά.Παράλληλα, τόνισε ότι τα Ανώγεια πρέπει να γίνουν τόπος προσκυνήματος μνήμης και γνώσης.

«Να έρχονται εδώ σχολεία από όλη την Ελλάδα και να μαθαίνουν από τα βάθη των αιώνων την ιστορία αυτού του τόπου από την αρχαία Ελλάδα, μέχρι σήμερα», τόνισε.

Ο κ. Κουτσούμπας στάθηκε ιδιαίτερα στα χρόνια της αντίστασης του ολοκαυτώματος του χωριού από τους ναζί και τις θυσίες των κατοίκων της περιοχής.

«Αυτά πρέπει να περνάνε και στις νεώτερες γενιές γιατί μόνο με τη συλλογική μνήμη μπορείς να αντιμετωπίσεις σωστά το σήμερα αλλά κυρίως το αύριο. Να ανοίξουν καλύτεροι δρόμοι για το λαό και τη νεολαία».

Ο Γενικός Γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ βρέθηκε το μεσημέρι του Σαββάτου στο ορεινό χωριό Ανώγεια όπου είχε συνάντηση στο δημαρχείο με τον δήμαρχο Καλλέργη εκπροσώπους φορέων, αλλά και κατοίκους της περιοχής.

Οι παριστάμενοι έθεσαν στον κ. Κουτσούμπα αγροτοκτηνοτροφικά θέματα, το ζήτημα των επιδοτήσεων καθώς και θέματα που αφορούν τις υποδομές της περιοχής με κύρια αναφορά το ζήτημα της οδικής σύνδεσης των Ανωγείων με το Ρέθυμνο και το Ηράκλειο.

Από την πλευρά του ο γραμματέας του ΚΚΕ τόνισε την ανάγκη άμεσης λήψης μέτρων για την στήριξη της υπαίθρου ώστε όπως χαρακτηριστικά ανέφερε,«να ανακουφιστεί ο κόσμος της επαρχίας ώστε να παραμείνει και να μην εγκαταλείπει τον τόπο του».

Παράλληλα επανέλαβε ότι έρχονται νέα αντιλαϊκά μέτρα δύσκολες ημέρες και 4ο μνημόνιο κάλεσε τους πολίτες σε επαγρύπνηση και τους ζήτησε να συντροφευθούν με το ΚΚΕ.Κατά την άφιξη του στα Ανώγεια ο κ Κουτσούμπας περπάτησε στους δρόμους του χωριού ενώ επισκέφθηκε και το Κέντρο Αρχαιολογίας και Πληροφόρησης που είναι επί της ουσίας μουσείο με διαδραστικούς πίνακες.

Με την βοήθεια τρισδιάστατων γυαλιών «ξεναγήθηκε» στους χώρο του Ιδαίου 'Αντρου, δηλώνοντας εντυπωσιασμένος. Μετά τα Ανώγεια ο κ. Κουτσούμπας βρέθηκε στο οροπέδιο της Νίδας.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ)

Δημοφιλή