Οι ανεκπλήρωτες επιθυμίες του Ομπάμα από την επίσκεψή του στην Αθήνα

Οι ανεκπλήρωτες επιθυμίες του Ομπάμα από την επίσκεψή του στην Αθήνα
US President Barack Obama tours Acropolis with Dr. Eleni Banou, left, Director, Ephorate of Antiquities for Athens, Ministry of Culture, Wednesday, Nov. 16, 2016 in Athens. (AP Photo/Pablo Martinez Monsivais)
US President Barack Obama tours Acropolis with Dr. Eleni Banou, left, Director, Ephorate of Antiquities for Athens, Ministry of Culture, Wednesday, Nov. 16, 2016 in Athens. (AP Photo/Pablo Martinez Monsivais)
ASSOCIATED PRESS

Μπορεί το παιδικό όνειρο του Αμερικανού Προέδρου, να επισκεφθεί τον βράχο της Ακρόπολης, να πραγματοποιήθηκε, παρόλο που οι σύμβουλοί του φέρονταν να ήταν ενάντια σε αυτή την επίσκεψη, υπήρξαν όμως και κάποιες όχι και τόσο κρυφές επιθυμίες του που έμειναν ανεκλπήρωτες.

Με δημοσίευμά του, το Έθνος της Κυριακής αποκαλύπτει το παρασκήνιο πίσω από την επίσκεψη του Μπαράκ Ομπάμα και τον έκδηλο φιλελληνισμό του που εξέπληξε τον ελληνικό λαό και τον διεθνή Τύπο.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, πρόσωπα από το περιβάλλον του Ομπάμα, αναφέρουν ότι η απόφαση να έρθει στην Αθήνα ήταν προσωπικά δική του και ειλημμένη από καιρό.

Μάλιστα, κατά την διάρκεια της οκταετούς θητείας του, ο απερχόμενος Αμερικανός πρόεδρος είχε στο πλευρό του αρκετούς Ελληνοαμερικανούς, που του περιέγραφαν συχνά πώς είναι η ζωή στην Ελλάδα.

Το δημοσίευμα αναφέρει λοιπόν ότι ο Μπαράκ Ομπάμα είχε ακούσει τόσα πολλά για το ελληνικό σουβλάκι που ήθελε να σπάσει το αυστηρό πρωτόκολλο κατά την διάρκεια της επίσκεψής του στην Αθήνα και εξέφρασε την επιθυμία να το δοκιμάσει αμέσως μετά την επίσκεψη στην Ακρόπολη.

«Ήθελε να περιηγηθεί στα Αναφιώτικα και να κάνει βόλτα στις περιοχές κάτω από την Ακρόπολη. Γνωρίζει ότι στο Μοναστηράκι θα μπορούσε να γευτεί καλό σουβλάκι. Όμως, η Secret Servise ήταν αρνητική όπως αναμενόταν. Μια πιθανή βόλτα του Αμερικανού Προέδρου στο Μοναστηράκι θα προκαλούσε τεράστιο πονοκέφαλο σε ελληνικές και αμερικανικές αρχές», αναφέρει πηγή.

Μία ακόμα «κομμένη» από τις μυστικές υπηρεσίες επιθυμία, ήταν να παίξει μπάσκετ με το φίλο του Αλέξη Γιαννούλια. Μάλιστα, στο παιχνίδι «τρεις εναντίον τριών» θα συμμετείχε και ο νέος εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Βασίλης Κικίλιας, στενός φίλος και πρώην συμπαίκτης του Αλέξη Γιαννούλια.

Ο Ομπάμα, ως γνωστόν, είναι φανατικός του μπάσκετ και είχε ακούσει από τον Ελληνοαμερικανό φίλο του για το υψηλό επίπεδο της Ελλάδας.

Σχετική είδηση είχε δημοσιεύσει την ημέρα που έφτασε ο Πλανητάρχης, η ρεπόρτερ της εφημερίδας Washington Post, Juliet Eilperin. Είχε γράψει στον λογαριασμό της στο Twitter ότι «κυβερνητική πηγή δήλωσε πως ο Αλέξης Τσίπρας ζήτησε να παίξει μπάσκετ με τον Μπαράκ Ομπάμα».

Το παιχνίδι δεν έγινε ποτέ, ώστε να επαληθευτεί ή όχι η πληροφορία της Αμερικανίδας δημοσιογράφου, ωστόσο, πηγή από το περιβάλλον Ομπάμα αναφέρει ότι οι δύο ηγέτες μίλησαν για το άθλημα.

Πάντως , ο απερχόμενος πρόεδρος των ΗΠΑ έδειξε ενθουσιασμένος με την Ελλάδα και μάλιστα εκμυστηρεύτηκε στους δικούς του ανθρώπους ότι θα την επισκεφθεί ξανά με τη σύζυγό του, Μισέλ, καθώς και τις δύο του κόρες, για να ταξιδεύσουν οικογενειακώς στα διάσημα ελληνικά νησιά, για τα οποία τόσα έχει ακούσει στο παρελθόν από το λόμπι των Ελληνοαμερικανών φίλων του.

Δημοφιλή