Γιατί μερικοί άνθρωποι γεννιούνται με αυτή τη μικρή τρύπα στο πάνω μέρος του αυτιού τους;

Γιατί μερικοί άνθρωποι γεννιούνται με αυτή τη μικρή τρύπα στο πάνω μέρος του αυτιού τους;

Ένα πολύ μικρό ποσοστό ανθρώπων γεννούνται με μία μικροσκοπική σχεδόν αόρατη τρύπα στο πάνω μέρος του αυτιού τους.

Δεν πρόκειται για μεταλλαγμένους ανθρώπους ή για εξωγήινους. Απλά αυτοί οι άνθρωποι γεννούνται με κάτι που ονομάζεται προωτιαίος κόλπος (preauricular sinus).

Όπως αναφέρει η Daily Mirror, στην Αγγλία, κάτω από το 1% των ανθρώπων έχουν αυτό το σημάδι. Στην Αμερική η συχνότητα με την οποία μπορεί να συναντήσει κάποιος ανθρώπους με αυτή τη μικροσκοπική τρύπα είναι ακόμα πιο σπάνια, ενώ στην Ασία και σε διάφορα μέρη της Αφρικής περίπου τέσσερις στους δέκα ανθρώπους μπορεί να το έχουν.

Με απλά λόγια, γύρω από το εξωτερικό του αυτιού τυχαίνει σε κάποιες περιπτώσεις να υπάρχουν δυσμορφίες όπως οζίδια, λακκάκια ή άλλα βαθουλώματα, που συναντώνται κυρίως στον χόνδρο του αυτιού.

Ο προωτιαίος κόλπος κόλπος είναι τεχνικά μια κληρονομική γενετική ανωμαλία που εξετάστηκε για πρώτη φορά το 1864 από έναν επιστήμονα που ονομαζόταν Βαν Χόισινγκερ. Συνήθως υπάρχει μόνο στο ένα από τα δύο αυτιά, ωστόσο σε μερικούς ανθρώπους εντοπίζεται και στα δύο.

Σύμφωνα με το Business Insider, ένας εξελικτικός βιολόγος, ο Νέιλ Σάμπιν λέει ότι οι εν λόγω τρύπες θα μπορούσαν να αποτελούν απομεινάρι εξέλιξης από τα βράγχια των ψαριών.

Αλλά αν ανήκετε στο 1% των ανθρώπων που έχουν αυτές τις τρύπες, δεν χρειάζεται να ανησυχείτε. Μπορεί να σχετίζονται με διάφορα πράγματα, αλλά το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν έχουν την τάση να προκαλούν προβλήματα. Το πιο πιθανό που μπορούν να υποστούν αυτές οι τρύπες είναι κάποιου είδους μόλυνση, η οποία μπορεί εύκολα να ξεπεραστεί με ένα αντιβιοτικό. Σπάνια άνθρωποι που έχουν αυτές τις τρύπες υποβάλλονται σε χειρουργική επέμβαση προκειμένου να τις αφαιρέσουν.

Δημοφιλή