Θέλετε να κάνετε τον άρρωστο στην δουλειά; Δείτε ποια ώρα και μέρα πρέπει να πάρετε το αφεντικό σας

Θέλετε να κάνετε τον άρρωστο στην δουλειά; Δείτε ποια ώρα και μέρα πρέπει να πάρετε το αφεντικό σας
Getty Images/OJO Images RF

Ας είμαστε ειλικρινείς, έχει συμβεί σε όλους μας. Χτυπάει το ξυπνητήρι και δεν θέλουμε με τίποτα να σηκωθούμε για να πάμε στο γραφείο. Αρχίσουμε να σκεφτόμαστε σοβαρά να πάρουμε το αφεντικό μας και να πούμε ότι δεν νιώθουμε καλά και-δυστυχώς- δεν θα μπορέσουμε να πάμε στο γραφείο. Παρ' ολ΄αυτά, υπάρχει πάντα ο κίνδυνος να μας πιάσουν στα πράσα ή να καταλάβουν ότι λέμε ψέματα.

Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα Elite Daily, μία έρευνα που έγινε από την εταιρεία Attest ανάμεσα σε 1.000 υπαλλήλους έδωσε την λύση σε αυτό το πρόβλημα. Συγκεκριμένα, διαπίστωσε ότι η καλύτερη ημέρα για να πει κανείς ότι είναι άρρωστος είναι η Τρίτη (η Δευτέρα και η Παρασκευή είναι πάντοτε ύποπτες μέρες για ευνόητους λόγους) και συγκεκριμένα στις 6.38 το πρωί.

Αν και η έρευνα δεν εξηγεί τον λόγο που η συγκεκριμένη ώρα είναι η καλύτερα, μπορούμε να υποθέσουμε ότι το αφεντικό σας δεν πρόκειται να σκεφτεί ότι ξυπνήσατε ξημερώματα μόνο και μόνο για να προσποιηθείτε τον άρρωστο ή ότι εκείνη η ώρα δίνει την αίσθηση ότι ξυπνήσατε πολύ άρρωστοι! Από την άλλη, μπορεί απλά να μας φαίνεται εμάς περίεργη η ώρα, γιατί δεν θα θέλαμε να μας πάρει κανείς τηλέφωνο εκείνη την ώρα.

Όσο για τον λόγο που δεν θα μπορέσετε να πάτε στο γραφείο, η έρευνα διαπίστωσε ότι οι στομαχικές διαταραχές είναι η καλύτερη δικαιολογία που μπορείτε να πείτε στο αφεντικό σας. Επιπλέον, καλύτερα να αποφύγετε να το κάνετε τον Νοέμβριο ή τον Δεκέμβριο, καθώς είναι οι πιο ύποπτοι μήνες του χρόνου.