Σάλος με τον απαράδεκτο υπότιτλο σε εκπομπή του CNN. Φαινόταν σαν να υιοθετεί τα αντισημιτικά στερεότυπα

Σάλος με τον απαράδεκτο υπότιτλο σε εκπομπή του CNN. Φαινόταν σαν να υιοθετεί τα αντισημιτικά στερεότυπα
Youtube/ Jason's Videos

Ο παρουσιαστής του CNN Tζέικ Τάπερ απολάμβανε τις διακοπές του τη Δευτέρα, όταν η εκπομπή του πυροδότησε θύελλα αντιδράσεων στους τηλεθεατές που παρακολουθώντας την θεώρησαν ότι το εν λόγω πρόγραμμα επέτρεψε την προώθηση αντισημιτικών σχολίων.

Κατά τη διάρκεια που ο δημοσιογράφος Τζιμ Σκίουτο μετέδιδε τις πληροφορίες για τη διαδικασία μεταβίβασης της εξουσίας στον Ντόναλντ Τραμπ και έκανε εκτιμήσεις για το κατά πόσο ο νεοεκλεγέντας πρόεδρος των ΗΠΑ θα πάρει αποστάσεις από το ακραία ρατσιστικό και φιλο-ναζιστικό κίνημα alt - right εμφανίστηκε ένας τίτλος στην οθόνη της τηλεόρασης ο οποίος χαρακτήριζε τα σχόλια μίσους που έκανε πρόσφατα ο λευκός εθνικιστής Ρίτσαρντ Σπένσερ.

«Ο ιδρυτής της alt-right αναρωτιέται αν οι Εβραίοι ήταν άνθρωποι» ήταν ο υπότιτλος που προβαλλόταν στις οθόνες για αρκετά λεπτά και συνόδευε τη συζήτηση των δημοσιογράφων του CNN σχετικά με το κατά πόσο ο πρόεδρος των ΗΠΑ θα αποστασιοποιηθεί από τέτοιου είδους ομάδες. ( Η απάντηση σε μία τέτοιου είδους τρελή ερώτηση ήταν αυτονόητη: Φυσικά και είναι άνθρωποι οι Εβραίοι).

Ο Τάπερ απάντησε αμέσως στα σχόλια που έγιναν στο Twitter για το εν λόγω περιστατικό, λέγοντας ότι ήταν έξαλλος με τον συγκεκριμένο τίτλο που ήταν απαράδεκτος και ήταν ό,τι χειρότερο για να περιγράψει το εν λόγω θέμα.

«Ναι έχω άδεια αυτή την εβδομάδα και είμαι νευριασμένος με τον συγκεκριμένο τίτλο και οι συνεργάτες μου τα άκουσαν. Απαράδεκτο».

Και ο Σκουίτο έκανε επίσης μία ανάρτηση για να δείξει την αναστάτωσή του για αυτόν τον τίτλο. «Συμφωνώ με τον Τάπερ για τον υπότιτλο, ο οποίος δεν ήταν προσχεδιασμένος από εμάς».

Εκπρόσωπος του CNN μιλώντας στην αμερικανική Huffington Post είπε: «ήταν μια λάθος επιλογή και ότι λυπούμαστε και ζητάμε συγγνώμη γι' αυτό».

* Αποδόθηκε στα ελληνικά από την αμερικανική έκδοση της Huffington Post

Δημοφιλή