Αυξήθηκαν οι χρήστες του TripAdvisor που αναζήτησαν Ελλάδα το 2016

Αυξήθηκαν οι χρήστες του TripAdvisor που αναζήτησαν Ελλάδα το 2016
Tourists enter a passenger terminal, after their arrival with the
Tourists enter a passenger terminal, after their arrival with the
ASSOCIATED PRESS

Αυξάνονται οι αναζητήσεις των χρηστών του TripAdvisor για την Ελλάδα, όπως τονίστηκε στη διάρκεια του συνεδρίου "Digi.travel" που πραγματοποιείται σήμερα και αύριο στο εθνικό ίδρυμα ερευνών και διοργανώνει η εταιρία Travel Media Applications.

Μιλώντας σε αυτό, η επικεφαλής πωλήσεων του TripAdvisor, Anna Rufo, τόνισε ότι το 2016 οι αναζητήσεις για Ελλάδα αυξήθηκαν κατά 13% σε σχέση με το 2015 αποδεικνύοντας έτσι ότι η φήμη της Ελλάδας μεγεθύνεται χρόνο με το χρόνο. Την ίδια στιγμή η κορυφή της λίστας με τους πιο δημοφιλείς ελληνικούς προορισμούς περιλαμβάνει την Ρόδο, τη Σαντορίνη και τη Μύκονο.

Κάθε μήνα το TripAdvisor έχει 399 εκατομμύρια χρήστες, ενώ οι επιχειρήσεις που παρουσιάζουν τις δραστηριότητες τους σε αυτό ανέρχονται σε 6,8 εκατομμύρια. Πολύ σημαντική πτυχή των αναζητήσεων έχει να κάνει με τη χρήση των κινητών συσκευών, καθώς μέσω αυτών γίνεται το 55% των αναζητήσεων. Οι χρήστες των κινητών συσκευών σε 72% αναζητούν εστιατόρια και σε 65% αναζητούν δραστηριότητες που είναι σχετικές με τον τουρισμό.

Τέλος, επιβεβαιώνεται η σημαντικότητα της ρωσικής αγοράς για τον ελληνικό τουρισμό, καθώς όπως αποδεικνύουν τα στοιχεία από το TripAdvisor, οι Ρώσοι επισκέπτες επιλέγουν να μείνουν Ελλάδα για διάστημα δυο εβδομάδων, πολύ πάνω από το μέσο όρο της διαμονής.

(Με ππληροφορίες ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Δημοφιλή