ΚΟΙΝΩΝΙΑ
23/11/2016 08:51 EET | Updated 23/11/2016 09:18 EET

Σύλληψη 39χρονου στο Γαλάτσι που είχε παραγγείλει από το Βέλγιο «μαγικά μανιτάρια»

Bloomberg via Getty Images
NETHERLANDS - OCTOBER 08: Mushrooms sit ready to be harvested at the Procare mushroom plantation in Hazerwoude-Dorp, The Netherlands, on Monday, Oct. 8, 2007. Under Dutch law, fresh psilocybin mushrooms are considered food. Cultivation and sale of the fungi are therefore legal and controlled by the food authorities. In a move to tighten regulations against its infamous drugs, Amsterdam city council on Sept. 26 proposed instituting a three-day waiting period to purchase them. (Photo by Roger Cremers/Bloomberg via Getty Images)

Ένας 39χρονος Έλληνας από το Γαλάτσι συνελήφθη στο σπίτι του γιατί είχε παραγγείλει από το Βέλγιο «μανιτάρια ψιλοκυβίνης».

Πρόκειται για τα λεγόμενα «μαγικά μανιτάρια», τα οποία είναι παραισθησιογόνα και μπορούν ακόμα και να προκαλέσουν θάνατο στους χρήστες. Η σύλληψη του 39χρονου έγινε το πρωί της Τρίτης κατά την ταχυδρομική παράδοση πακέτου με μανιτάρια στο σπίτι του στο Γαλάτσι. Ο αποστολέας βρίσκεται στη Λιέγη και είχε εντοπιστεί από τις βελγικές Αρχές, οι οποίες ενημέρωσαν την ΕΛ.ΑΣ. για την αποστολή το πακέτου. Έτσι, στήθηκε επιχείρηση από μυστικούς αστυνομικούς στο Γαλάτσι, οι οποίοι μόλις είδαν τον 39χρονο να παραλαμβάνει το πακέτο στην είσοδο του σπιτιού του επενέβησαν και τον συνέλαβαν.

Στο πακέτο υπήρχαν 218 γραμμάρια μανιταριών που κατασχέθηκαν.