Τρεις συλλήψεις για τη ληστεία στο κοσμηματοπωλείο «Πατσέας» το καλοκαίρι

Τρεις συλλήψεις για τη ληστεία στο κοσμηματοπωλείο «Πατσέας» το καλοκαίρι
Eurokinissi

Εξιχνιάστηκε η κινηματογραφική ληστεία, που είχε σημειωθεί το περασμένο καλοκαίρι στο κοσμηματοπωλείο «Πατσέας» με λεία ρολόγια και κοσμήματα αξίας περίπου 500.000 ευρώ.

Οι αξιωματικοί του Τμήματος Δίωξης Εγκλημάτων κατά της Ιδιοκτησίας συνέλαβαν μία 20χρονη από τη Μολδαβία, έναν 24χρονο Αλβανό και έναν 24χρονο Έλληνα, που είχαν εισβάλει στο κατάστημα.

Ήταν απόγευμα της 14ης Ιουλίου, όταν η γυναίκα έφτασε στη θωρακισμένη πόρτα του κοσμηματοπωλείου που βρίσκεται στη συμβολή των οδών Κυριαζή 30 και Αλωνιών στην Κηφισιά. Η υπάλληλος άνοιξε πατώντας το κουμπί. Η γυναίκα που υποδυόταν την πελάτισσα κράτησε για λίγο ανοικτή την πόρτα προκειμένου να εισβάλει ο συνεργός της.

Ο 24χρονος ήταν οπλισμένος με πιστόλι και πυροβόλησε στο εσωτερικό του καταστήματος, πιθανόν με αβολίδωτα φυσίγγια. Ακινητοποίησε τους υπαλλήλους και άρπαξε ακριβά ρολόγια, κοσμήματα και χρήματα, συνολικής αξίας που υπερέβαινε το μισό εκατομμύριο ευρώ. Στη συνέχεια, ο δράστης διέφυγε με μοτοσικλέτα που οδηγούσε συνεργός του. Η γυναίκα που τελικά ήταν συνεργός τους είχε παραμείνει στο κατάστημα και μάλιστα είχε δώσει κατάθεση στους αστυνομικούς. Από την αξιοποίηση οπτικού υλικού και πληροφοριών οι αστυνομικοί του αρμόδιου τμήματος συνέλαβαν την γυναίκα και τους δύο συνεργούς της. Οι τρεις κατηγορούμενοι που έχουν απασχολήσει στο παρελθόν για παρόμοια αδικήματα, ομολόγησαν την συμμετοχή τους στη ληστεία, ενώ συνεχίζεται η έρευνα καθώς υπάρχουν ενδείξεις ότι έχουν συμμετάσχει και σε άλλες ληστρικές επιδρομές σε κοσμηματοπωλεία και οικίες.

Δημοφιλή