ΕΙΔΗΣΕΙΣ
23/11/2016 04:00 EET | Updated 23/11/2016 04:02 EET

Ο πιο τυχερός άνθρωπος της χρονιάς είναι μάλλον αυτός ο Γάλλος (και όχι επειδή κληρονόμησε ένα σπίτι)

Coins
Jupiterimages via Getty Images
Coins

Είναι κάποιοι άνθρωποι σε αυτή τη ζωή που είναι τυχεροί. Πάρα πολύ τυχεροί.

Όπως αυτός ο Γάλλος που κληρονόμησε ένα σπίτι από έναν συγγενή που αποβίωσε, μόνο και μόνο για να ανακαλύψει ότι εκεί μέσα κρυβόταν ράβδοι χρυσού και χρυσά νομίσματα που ζύγισαν συνολικά 100 κιλά.

Ναι, μιλάμε για έναν απίστευτα τυχερό άνθρωπο.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει ο Guardian, ο θησαυρός είναι αξίας 3.5 εκατ. ευρώ και ήταν «πολύ καλά κρυμμένος». Κάτω από τα έπιπλα, κάτω από σωρούς υφάσματος, στο μπάνιο και σε πολλά άλλα μέρη μέσα στο σπίτι.

Ο τυχερός νέος ιδιοκτήτης του σπιτιού ανακάλυψε αυτόν τον αναπάντεχο θησαυρό όταν άρχισε να μετακινεί τα έπιπλα. Αρχικά βρήκε ένα τενεκεδένιο κουτί με νομίσματα το οποίο ήταν βιδωμένο κάτω από ένα έπιπλο. Το ένα οδήγησε στο άλλο, μέχρι που τελικά βρήκε το καλύτερο από όλα: ράβδους χρυσού που ζύγισαν 12 κιλά.

Όπως διαπιστώθηκε αργότερα, ο χρυσός αγοράστηκε τη δεκατία του '50 και του '60, ενώ όλα τα πιστοποιητικά αυθεντικότητας βρέθηκαν επίσης μέσα στο σπίτι.

Αν και ο θησαυρός έχει ήδη σταλθεί σε αγοραστές στη Γαλλία και σε άλλες χώρες, δεν θα είναι όλα τόσο ρόδινα για τον τυχερό ένοικο.

Και εάν δεν καταλάβατε τι εννοούμε, τότε έχουμε μόνο μία λέξη για εσάς: φόροι. Ναι, ο Γάλλος που ανακάλυψε τον χρυσό θα πρέπει να πληρώσει το 45% του φόρου κληρονομιάς, αλλά και αναδρομικούς φόρους για εώς και τρία χρόνια, εάν ο αποθανών δεν είχε δηλώσει τους θησαυρούς του.

Όπως και να έχει, είμαστε σίγουροι πως κάτι θα μείνει για εκείνον...