Κικίλιας: Το 3ο μνημόνιο ήταν στόχοι και η κυβέρνηση μετέτρεψε τους στόχους σε υπερφορολόγηση

Κικίλιας: Το 3ο μνημόνιο ήταν στόχοι και η κυβέρνηση μετέτρεψε τους στόχους σε υπερφορολόγηση
Eurokinissi

«Κάθε φορά που η κυβέρνηση έχει διαπραγματευτεί, οι πολίτες τρέμουν. Είναι θέμα ανεπάρκειας, εμπιστοσύνης, ικανότητας και διοίκησης. Αξίζουν αυτή η χώρα και οι συμπολίτες μου πολύ καλύτερα» δήλωσε στον ΣΚΑΙ ο νέος εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, Βασίλης Κικίλιας.

«Μετά τις εκλογές, ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα, προφανώς στο πλαίσιο τού να πάει η χώρα παρακάτω, θα επιδιώξουμε να έχουμε τη μέγιστη δυνατή κοινωνική συμμαχία» ανέφερε ο κ. Κικίλιας.

«Το 85% της ελληνικής κοινωνίας λέει ότι οι κύριοι υφάρπαξαν την ψήφο μας και μας κορόιδεψαν. Γι' αυτό ο κ. Τσίπρας είναι απομονωμένος από την ελληνική κοινωνία. Γι' αυτό φαίνεται να παρακαλάει τους υπουργούς του και τα στελέχη του να βγουν από τα γραφεία τους και να εξηγήσουν στον ελληνικό λαό το ψέμα και την καταστροφική πορεία που ζήσαμε αυτά τα 2 χρόνια» συνέχισε, υπογραμμίζοντας ότι, από την άλλη πλευρό, ο κ. Μητσοτάκης είναι φειδωλός και προσεκτικός με επίγνωση της κρισιμότητας των στιγμών.

«Σε αυτές τις εποχές αν κάποιος έβλεπε το πράγμα με κομματικά γυαλιά θα έπρεπε να κάτσει στην άκρη και να αφήσει τον άλλον να συνεχίσει την καταστροφική πορεία, να περάσει όλα τα επώδυνα μέτρα -που είναι λάθος μίγμα- και στο τέλος θα καταστραφεί η χώρα. Το 3ο μνημόνιο - με υπογραφή Τσίπρα- ήταν στόχοι. Οι ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ μετέτρεψαν τους στόχους σε υπερφορολόγηση και τίποτα άλλο, γι' αυτό γονατίζει η ελληνική κοινωνία. Δεν υπάρχει Έλληνας που να πιστεύει ότι τον Οκτώβριο - Νοέμβριο του 2014 δεν ήταν τα πράγματα πολύ καλύτερα για τη χώρα, τους πολίτες, τις οικογένειες μας» συμπλήρωσε.

Μιλώντας για την αντιπρόταση της ΝΔ, ο κ. Κικίλιας τόνισε πως θέση τού κ. Μητσοτάκη είναι ότι εμείς δεν θέλουμε να μας επιβάλει κανένας μεταρρυθμίσεις. «Εμείς τις πιστεύουμε και την οργή και την αγανάκτηση που υπάρχει στον κόσμο θέλουμε να την μετατρέψουμε σε μια ορμή τέτοια που θα δώσει την δυνατότητα σε λογικούς ανθρώπους να συζητήσουν με λογικούς ανθρώπους».

Στη συνέχεια επιτέθηκε εκ νέου στον πρωθυπουργό: «Δοκίμασε να δημιουργήσει εχθρούς παντού, ώστε να βγάλει από πάνω του την ευθύνη των αποφάσεων που έφερε» υποστήριξε ο κ. Κικίλιας, σημειώνοντας πως η πατριωτική αλήθεια για την οποία μιλάει ο κ. Μητσοτάκης περιλαμβάνει όλη την κοινωνία και «σε αυτή τη συστράτευση δεν περισσεύει κανείς».

Ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ ήταν επικριτικός για την κυβέρνηση και στα θέματα της εξωτερικής πολιτικής: «Την ίδια μέρα που ο κ. Τζανακόπουλος έλεγε ότι δεν τίθεται θέμα δηλώσεων Ερντογάν, την ίδια ώρα το ΥΠΕΞ απαντούσε με σκληρό τρόπο στον Ερντογάν και ο Τσίπρας τον έπαιρνε τηλέφωνο και του ζητούσε ραντεβού. Τι συμβαίνει σε αυτήν την κυβέρνηση;» διερωτήθηκε, επαναλαμβάνοντας το αίτημα της ΝΔ για σύγκληση του Συμβουλίου Εξωτερικής Πολιτικής.

Δημοφιλή