ΕΙΔΗΣΕΙΣ
24/11/2016 14:01 EET | Updated 24/11/2016 14:01 EET

«Δικαιολογημένα αισιόδοξος» ο Μοσκοβισί για το Eurogroup της 5ης Δεκεμβρίου

Horacio Villalobos - Corbis via Getty Images
LISBON, PORTUGAL - NOVEMBER 18: European Commissioner for Economic and Financial Affairs, Taxation and Customs Pierre Moscovici and Portugal's Minister of Finance Mario Centeno (not pictured) hold a joint press conference on November 18, 2016 in Lisbon, Portugal. Commissioner Moscovici praised Portugal's progress towards achieving financial and economic goals. (Photo by Horacio Villalobos - Corbis/Getty Images)

«Δικαιολογημένα αισιόδοξος» για μια «θετική συζήτηση» πάνω σε «όλα τα ζητήματα» για την Ελλάδα στο «σημαντικό» Eurogroup της 5ης Δεκεμβρίου δήλωσε ο επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων, Πιέρ Μοσκοβισί σε τηλεοπτική του συνέντευξή σήμερα στο Bloomberg.

Ο ίδιος αναφέρθηκε στην «πολύ σημαντική πρόοδο» που σημειώθηκε κατά τη διάρκεια της αποστολής των θεσμών στην Αθήνα, προσθέτοντας ωστόσο πως χρειάζεται ακόμα λίγη πρόοδος για να κλείσει η αξιολόγηση, την οποία συνέδεσε με την επίσκεψή του στην Αθήνα στις αρχές της επόμενης εβδομάδας. «Αυτό που εύχομαι για την Ελλάδα, ως υπεύθυνος για την αξιολόγηση του προγράμματος είναι να χτίσουμε μια ιστορία επιτυχίας» υπογράμμισε ο Γάλλος επίτροπος αναφερόμενος στην επιστροφή της ανάπτΥξης στην Ελλάδα και στην ανάκτηση της εμπιστοσύνης των επενδυτών.

Ο Π. Μοσκοβισί επανέλαβε πως εφόσον η Ελλάδα αναλαμβάνει τις ευθύνες της, έτσι και οι ευρωπαίοι εταίροι πρέπει να αναλάβουν τις δικές τους και να δεχθούν να προχωρήσουν σε «θετικές συνομιλίες» για το ελληνικό χρέος, ζητώντας και πάλι «συνολική συμφωνία πριν από το τέλος του έτους».΄

Υπενθυμίζουμε ότι ο κ. Μοσκοβισί θα βρίσκεται στην Αθήνα την 28η και 29η Νοεμβρίου.