Σαμαράς: Μπορεί να έχουμε εξελίξεις

Σαμαράς: Μπορεί να έχουμε εξελίξεις
Sooc

«Δεν εκπέμπουμε ακτινοβολία σταθερότητας», δήλωσε ο πρώην πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, μιλώντας σε κοινοβουλευτικούς συντάκτες, επισημαίνοντας ότι «για πρώτη φορά άνοιξαν όλα τα θέματα μαζί».

«Η άθροιση των προβλημάτων, αξιολόγηση κλπ οδηγούν τον καθένα να κάνει πολλές σκέψεις, δεύτερες και τρίτες. Αυτή είναι η ζωή», είπε ο πρώην πρωθυπουργός, προσθέτοντας ότι κάποια θέματα, όπως η ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης μπορεί να οδηγήσουν σε εξελίξεις.

Αναφερόμενος στο Κυπριακό, τόνισε πως θα πρέπει πρώτα να λυθεί το εδαφικό ζήτημα και με το σκεπτικό αυτό εξέφρασε την «ανησυχία» του. Πρόσθεσε μάλιστα αναφερόμενος στην Τουρκία πως «υπάρχουν παράμετροι και μεταβλητές. Όταν μία παράμετρος γίνεται μεταβλητή υπάρχει πρόβλημα».

Όσον αφορά την στάση των ΗΠΑ στο συγκεκριμένο ζήτημα, ο Αντώνης Σαμαράς είπε ότι αυτή τη στιγμή έχει απροσδιόριστη στάση, την ώρα που «και η Ευρώπη έχει τα θέματά της, είναι σε προεκλογική εκστρατεία». Όταν ρωτήθηκε γιατί δεν αντιδρούν οι άλλες χώρες που υπέγραψαν την συνθήκη της Λωζάνης απάντησε: «Προφανώς δεν θέλουν να δημιουργήσουν θέμα. Ακόμη κι αν δηλώσουν πως δεν υπάρχει θέμα πολλές φορές δημιουργείται θέμα».

Δημοφιλή