Βρετανοί ποδοσφαιριστές εξομολογούνται μπροστά στην κάμερα ότι βιάστηκαν από τον προπονητή τους

Βρετανοί ποδοσφαιριστές εξομολογούνται μπροστά στην κάμερα ότι βιάστηκαν από τον προπονητή τουςr
Man helping child tie shoes
Man helping child tie shoes
Polka Dot Images via Getty Images

Τέσσερις πρώην ποδοσφαιριστές εμφανίστηκαν μαζί σε εκπομπή του BBC για να μιλήσουν για τις εμπειρίες τους ως θύματα σεξουαλικής κακοποίησης από τον προπονητή τους. Ο 62χρονος Μπάρι Μπένελ είχε φυλακιστεί το 1998 για τον βιασμό τριών παιδιών, όμως, μετά την αποφυλάκισή του, ολοένα και περισσότεροι άνδρες αποκαλύπτουν ότι υπήρξαν θύματά του.

Πρώτος μίλησε ο Άντι Γουντγορντ, πρώην ποδοσφαιριστής της Χάλιφαξ Τάουν και άλλων ομάδων που δεν μπορούσε να συγκρατήσει τα δάκρυά του. Στην συνέχεια μίλησε ο Στηβ Γουόλτερς, ο Τζέισον Ντάνφορντ και ο Κρις Άνσγουορθ, ο οποίος εξομολογήθηκε για πρώτη φορά ότι είχε βιαστεί 100 φορές από τον παιδεραστή προπονητή.

Μετά τις συγκεκριμένες αποκαλύψεις, ολοένα και περισσότεροι Βρετανοί άρχισαν να καλούν τις αρχές για να δηλώσουν ότι είχαν επίσης πέσει θύματα του Μπένελ. Την ίδια στιγμή, ο Τζέισον Ντάνφορντ εξηγούσε πως, ενώ είχε καταφέρει να χτυπήσει τον Μπένελ όταν είχε προσπαθήσει να τον βιάσει, ο προπονητής τον εκδικήθηκε καταστρέφοντας την καριέρα του.

«Είχε προτείνει σε εμένα και δύο ακόμα αγόρια να μείνουμε σπίτι του πριν από ένα σημαντικό αγώνα και κοιμηθήκαμε στο ίδιο κρεβάτι. Άρχισε να με αγγίζει και έβγαλα από πάνω μου τα χέρια του. Έπειτα, ξύπνησα και είδα τον προπονητή να αγγίζει τα άλλα αγόρια», δήλωσε ο Ντάνφορντ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Μπένελ έχει συλληφθεί πολλές φορές με την κατηγορία της κακοποίησης παιδιών, όμως με κάποιο τρόπο κατάφερνε να εργάζεται σε χώρους αθλητισμού εφήβων σε Ευρώπη και Αμερική. «Θέλω δικαιοσύνη τώρα», ανέφερε ο Στηβ Γουόλτερς.

Δημοφιλή