Πώς η J.K. Rowling κατάφερε να στείλει όλα τα βιβλία του Harry Potter σε μια 7χρονη φαν της στο Χαλέπι

Πώς η J.K. Rowling κατάφερε να στείλει όλα τα βιβλία του Harry Potter σε μια 7χρονη φαν της στο Χαλέπι
Bana Alabed

Η Bana Alabed, η οποία εδώ και κάποιους μήνες τουιτάρει για την καθημερινότητά της στην πόλη της Συρίας που έχει πληγεί από τον πόλεμο, είδε πρόσφατα μια ταινία του Harry Potter. Η μητέρα της, με την οποία μοιράζεται το λογαριασμό της στο Twitter, επικοινώνησε αργότερα με τη συγγραφέα, λέγοντάς της πως η κόρη της θα ήθελε πολύ να διαβάσει το βιβλίο, αλλά δεν είναι διαθέσιμο στην περιοχή τους. Το σπίτι της οικογένειας της Bana βρίσκεται στο ανατολικό, αντιστασιακό κομμάτι του Χαλεπιού, το οποίο αποτελεί και το επίκεντρο των βίαιων, πολύχρονων διαμαχών που έχουν διαλύσει την πόλη.

Οι χρήστες του Twitter έσπευσαν να ενημερώσουν την Rowling -η οποία είναι εξαιρετικά ενεργή στο συγκεκριμένο μέσο και απαντά πολύ συχνά τόσο στους φαν της όσο και στους επικριτές της- για το μικρό κορίτσι από τη Συρία, που ξεκίνησε να τουιτάρει τον Σεπτέμβριο και μέχρι σήμερα έχει συγκεντρώσει περισσότερους από 90.000 ακολούθους.

Αρκετά σύντομα, ένα μέλος της ομάδας της Rowling ήρθε σε επαφή με την μητέρα της Bana.

Δύο μέρες αργότερα, η Bana ανέβασε στο Twitter μια φωτογραφία της όπου ευχαριστούσε την J.K. Rowling για τα βιβλία που της έστειλε.

Όταν οι χρήστες του Twitter ρώτησαν τη συγγραφέα πώς κατάφερε να στείλει τη σειρά βιβλίων του Harry Potter στην μικρή φαν, η Rowling είχε την πιο απλή και λογική απάντηση να τους δώσει:

Το Mashable επιβεβαίωσε πως η Bana έλαβε όλα τα βιβλία την Τετάρτη.