ΕΙΔΗΣΕΙΣ
26/11/2016 09:38 EET | Updated 26/11/2016 13:36 EET

Τσίπρας: Θα έρχομαι στο πρωθυπουργικό γραφείο στη Θεσσαλονίκη τουλάχιστον μια φορά ανά 15 ημέρες

Eurokinissi

Την ανάγκη η Θεσσαλονίκη να ξαναβρεί τον παραγωγικό της ρυθμό και την παλιά ιστορική της ταυτότητα της πολυπολιτισμικής, εμπορικής και βιομηχανικής κυψέλης, τόνισε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, απευθυνόμενος προς τους παραγωγικούς φορείς της πόλης, κατά τα εγκαίνια του γραφείου της Γενικής Γραμματείας του πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη.

«Αυτό είναι ένα δύσκολο στοίχημα, περνάει μέσα από την αναβάθμιση των υποδομών, την τόνωση της εμπορικής και παραγωγικής δραστηριότητας της πόλης και την ενίσχυση και άλλων πτυχών», ανέφερε –μεταξύ άλλων- ο πρωθυπουργός, ενώ αναφέρθηκε και στον στόχο της αναβάθμισης της διπλωματικής παρουσίας και δραστηριότητας της κυβέρνησης στη Θεσσαλονίκη.

Σε ό,τι αφορά στη λειτουργία του ίδιου του πρωθυπουργικού γραφείου, ο κ. Τσίπρας είπε πως στόχος είναι «η όσο το δυνατόν πιο άμεση και πιο γρήγορη διαδικασία μεταφοράς των θεμάτων στο πιο υψηλό επίπεδο της κρατικής και κυβερνητικής διοίκησης», επισημαίνοντας πως «αυτό αν δεν υπήρχαν οι παθογένειες της δημόσιας διοίκησης ίσως και να μην χρειαζόταν».

«Αυτό το γραφείο δεν επιθυμώ να είναι ένα τυπικό γραφείο, αλλά ένα λειτουργικό γραφείο, ένα γραφείο δουλειάς», τόνισε ο πρωθυπουργός, επισημαίνοντας πως τα θέματα με τα οποία θα ασχοληθεί το γραφείο θα είναι «ποικίλα αλλά τα κρίσιμα θέματα έχουν να κάνουν με την ανάπτυξη της πόλης και της ίδιας περιοχής της Βόρειας Ελλάδας».

Ανέφερε, δε, ότι ο ίδιος θα έρχεται τουλάχιστον μία φορά στις 15 ημέρες, αλλά και όποτε είναι αναγκαίο για να λύνονται ζητήματα, ενώ θα συγκαλεί εδώ και υπουργικές συσκέψεις, με τη συμμετοχή και των φορέων της πόλης για να αντιμετωπίζονται προβλήματα που προκύπτουν.

Όσον αφορά στην περιοδεία του στη Θράκη, κυβερνητικές πηγές υποστηρίζουν πως πολιτικό συμπέρασμα της μονοήμερης περιοδείας του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στη Θράκη, είναι η δέσμευσή του ότι το ενδιαφέρον της κυβέρνησης θα παραμείνει αμείωτο για την ακριτική αυτή περιοχή και όλους τους κατοίκους της χωρίς αποκλεισμούς, ολοκληρώθηκε η επίσκεψη «με απόλυτη επιτυχία».

 

«Νέο όραμα για τη Θράκη» προέβαλε ο πρωθυπουργός, σημείωναν ακόμη οι ίδιες πηγές, στον πυρήνα του οποίου οράματος βρίσκονται η ανάπτυξη και η παιδεία. «Αυτοί οι δυο άξονες αλληλοσυμπληρώνονται και βασίζονται στα ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα της χώρας, ιδιαίτερα στη στρατηγικού χαρακτήρα γεωγραφική θέση και στο υψηλά καταρτισμένο ανθρώπινο κεφάλαιό της. Έτσι, χαράσσεται για τη Θράκη η ρεαλιστική προοπτική να καταστεί ενεργειακός, εμπορικός και διαμετακομιστικός κόμβος, που παρέχει περισσότερη ευημερία σε όλους ανεξαιρέτως τους πολίτες», σύμφωνα με την κυβερνητική επιχειρηματολογία.

 

Τα στοιχεία αυτά αντικατοπτρίστηκαν τόσο στους σταθμούς της περιοδείας, όσο και στη σύνθεση της κυβερνητικής αποστολής που πλαισίωσε τον πρωθυπουργό, εξηγούσαν από την κυβέρνηση. Υπενθυμίζεται ότι τον κ. Αλέξη Τσίπρα συνόδευαν οι υπουργοί Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων Κ. Γαβρόγλου, Ναυτιλίας Π. Κουρουμπλής, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Α. Χαρίτσης και ο υφυπουργός Σ. Πιτσιόρλας.

Photo gallery Γραφείο Θεσσαλονίκη See Gallery

(με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ)