Τσίπρας: Ο Κάστρο ήταν εγγυητής της αξιοπρέπειας και ανεξαρτησίας του λαού του. Αντίο κομαντάντε

Τσίπρας: Ο Κάστρο ήταν εγγυητής της αξιοπρέπειας και ανεξαρτησίας του λαού του. Αντίο κομαντάντε
Sooc

«Εγγυητή της αξιοπρέπειας και ανεξαρτησίας του λαού του» χαρακτήρισε τον Φιντέλ Κάστρο, ο θάνατος του οποίου ανακοινώθηκε σήμερα Σάββατο, ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, σε ανάρτησή του στο Facebook, προσθέτοντας πως έθεσε τις βάσεις για την περιφερειακή συνεργασία στη Λατινική Αμερική.

«Η γενιά που φεύγει μας κληροδοτεί μια τεράστια ιστορική, συμβολική και πολιτική παρακαταθήκη, την οποία καλούμαστε να διαχειριστούμε σε συνθήκες εξόχως δύσκολες, με την αποτυχία του νεοφιλελευθερισμού να έχει επέλθει, αλλά το όραμα του σοσιαλισμού να μην έχει βρει ακόμη την νέα άρθρωσή του» γράφει ο κ. Τσίπρας.

Παράλληλα, στον λογαριασμό του στο Twitter ανέβασε σχετικό tweet από τον λογαριασμό του ΣΥΡΙΖΑ, στο οποίο υποστηρίζεται πως «η ιστορία τον δικαίωσε».

Υπουργείο Εξωτερικών: Θα μείνει στην ιστορία

«Εκφράζουμε ειλικρινή συλλυπητήρια στο λαό και στην Κυβέρνηση της Κούβας για την απώλεια του Φιντέλ Κάστρο, μιας εμβληματικής μορφής της διεθνούς πολιτικής και ενός σταθερού, πιστού φίλου της Ελλάδας και της Κύπρου. Ο Φιντέλ Κάστρο θα μείνει στην ιστορία για τον ασυμβίβαστο και θαρραλέο αγώνα του, σημείο αναφοράς κάθε απελευθερωτικού και κοινωνικού κινήματος» αναφέρεται στην ανακοίνωση του Υπουργείου Εξωτερικών για το θάνατο του Φιντέλ Κάστρο.

Δημοφιλή