ΚΟΙΝΩΝΙΑ
26/11/2016 18:26 EET | Updated 26/11/2016 18:26 EET

Ραγδαία επιδείνωση του καιρού. Ποιες περιοχές θα επηρεαστούν περισσότερο

ASSOCIATED PRESS
Pedestrians walk during a snowfall in the central of the northern Greek port city of Thessaloniki, Thursday, Dec. 22, 2011. After weeks of unseasonably high temperatures, a cold spell is gripping Greece, with rains and snow forecast for the days leading up to Christmas. AP Photo/Nikolas Giakoumidis)

Έντονα καιρικά φαινόμενα θα επικρατήσουν στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, τις επόμενες ημέρες, σύμφωνα με την πρόγνωση της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας.

Η κακοκαιρία "χτύπησε" αρκετές περιοχές από το βράδυ του Σαββάτου και αναμένεται να διαρκέσει μέχρι και τη Δευτέρα.

Ωστόσο, η καλοκαιρία θα διαρκέσει λίγες ώρες, καθώς από το βράδυ της Τρίτης θα σημειωθεί σημαντική πτώση της θερμοκρασίας και χιονοπτώσεις στις ορεινές και τις ημιορεινές περιοχές της χώρας.

Τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού θα είναι οι ισχυρές βροχές και καταιγίδες, κυρίως στα δυτικά της χώρας.

Πιο αναλυτικά θα επηρεαστούν:

1. Το Σάββατο (26-11-2016) τα νησιά του Ιονίου, η Ήπειρος, η δυτική και κεντρική Στερεά, η δυτική Πελοπόννησος και σταδιακά η ανατολική Πελοπόννησος και η ανατολική Στερεά.

2. Tην Κυριακή (27-11-2016) και τη Δευτέρα (28-11-2016) το Ιόνιο (κυρίως οι νοτιότερες περιοχές), η Πελοπόννησος, η Στερεά, οι Κυκλάδες, το ανατολικό Αιγαίο, πιθανόν η Θεσσαλία και τη Δευτέρα και τα Δωδεκάνησα. Τα φαινόμενα τη Δευτέρα σταδιακά στο Ιόνιο και τις περισσότερες περιοχές θα εξασθενήσουν.

3. Επισημαίνεται ότι με τα μέχρι τώρα διαθέσιμα προγνωστικά στοιχεία από την Τρίτη (29-11-2016) αναμένονται: Θυελλώδεις βόρειοι άνεμοι στο Αιγαίο, χιονοπτώσεις στα ορεινά καθώς και σε περιοχές της κεντρικής και βόρειας χώρας με χαμηλό υψόμετρο, σημαντική πτώση της θερμοκρασίας, τοπικά ισχυρές καταιγίδες στην ανατολική και νότια νησιωτική χώρα.

Πηγή: News247.gr