Αυτή η νέα σειρά emoji με κεφάλια από ιστορικούς πίνακες τέχνης θα αλλάξει για πάντα τα μηνύματά σας

Αυτή η νέα σειρά emoji με κεφάλια από ιστορικούς πίνακες τέχνης θα αλλάξει για πάντα τα μηνύματά σας

Είτε μας αρέσει είτε όχι, τα τελευταία χρόνια τα emoji έχουν αντικαταστήσει σε μεγάλο βαθμό τις λέξεις στα γραπτά μας μηνύματα. Πλέον αντί να στείλεις «οκ, τα λέμε εκεί» θα απαντήσεις με το emoji που σηκώνει τον αντίχειρα και αντί να δείξεις σε κάποιον πως έχεις θυμώσει μαζί του μέσω μιας πικραμένης πρότασης θα απαντήσεις απλά με ένα πιθηκάκι που βγάζει καπνούς από τα αυτιά του. Έτσι έχουν τα πράγματα και, για να είμαστε ειλικρινείς, έχουν και την πλάκα τους -αρκεί να συνεχίσουμε να θυμόμαστε ορθογραφία και σωστή σύνταξη.

Από τον Οκτώβριο, μάλιστα, οι χρήστες iPhone έχουν τη δυνατότητα να εξελίξουν ακόμα περισσότερο τα γραπτά τους μηνύματα, καθώς τα τελευταία updates του iOS προσφέρουν ειδικά εφέ και δεκάδες νέα ψηφιακά «αυτοκόλλητα» για να αντικαταστήσετε τις λέξεις με πιο γλαφυρές και εντυπωσιακές απεικονίσεις. Και η σειρά «Old Masters» της Molly Young σίγουρα θα βρεθεί στην κορυφή των επιλογών σας.

Η Young, συγγραφέας και καλλιτέχνης, συνεργάστηκε με τον Teddy Banks, που διευθύνει το design studio CHIPS, και δημιούργησαν μια σειρά emoji με κεφάλια από διάσημους και λιγότερο διάσημους πίνακες μεγάλων Ολλανδών ζωγράφων, από τον Rembrandt μέχρι τον Jacob Cornelisz van Oostsanen. Εύλογα, τα κεφάλια που επέλεξαν δεν χαρακτηρίζονται από την ομορφιά ή τις υπέροχες αναλογίες τους αλλά από τις γκριμάτσες που σχηματίζονται στα πρόσωπα, κάτι που εξυπηρετεί εξαιρετικά την όλη φιλοσοφία των emoji. Αυτό, φυσικά, δεν σημαίνει πως δεν παραμένουν εντυπωσιακά.

«Πριν από λίγα χρόνια έπαθα εμμονή με έναν πίνακα που δεν κατάφερα να πουλήσω σε μια δημοπρασία στο Sotheby's. Τελικά κατέληξα σε μια συμφωνία με τον πωλητή και αγόρασα εγώ τον πίνακα, που τώρα κρέμεται στην κρεβατοκάμαρά μου», λέει η Young στο artnet, εξηγώντας τη σκέψη πίσω από τη δημιουργία των emoji της. «Είναι ένα πορτρέτο ενός παιδιού με μια αρκετά μυστηριώδη αρχή φαλάκρας και ένα πονηρό χαμόγελο. Η παντοδυναμία αυτού του πίνακα -πραγματικά κυριαρχεί στο δωμάτιο- οδήγησε εμένα και το σύντροφό μου στο να ψάξουμε να εντοπίσουμε και άλλους παράξενα εκφραστικούς χαρακτήρες σε έργα ζωγραφικής. Μας άρεσε το εύρος που προσέφεραν οι Old Masters, και συνήθως οι κατώτεροι εξ αυτών»

«Συγκεντρώσαμε μια ψηφιακή συλλογή εκφράσεων προσώπων που απεικόνιζαν κέφι, περιφρόνηση, επιθετικότητα, αμηχανία, έξαρση, υπήρχαν τόσα πολλά!», συνεχίζει η Young. «Και τότε συνειδητοποιήσαμε πως μπορούσαμε να συρρικνώσουμε αυτά τα πρόσωπα και να τα μετατρέψουμε σε stickers για το iOS, και να παράγουμε ένα ολόκληρο λεξιλόγιο συγκινητικών αντιδράσεων. Είναι emoji για ενήλικες. Τα emoji του σκεπτόμενου ανθρώπου».

Αν λοιπόν είστε λάτρεις της τέχνης και των αλλόκοτων εκφράσεων, απλά κατευθυνθείτε στο Apple Store και κατεβάστε τη σειρά Old Masters. Οι απαντήσεις σας στα μηνύματα από εδώ και πέρα θα αποκτήσουν, σίγουρα, νέο ενδιαφέρον.