«Δεν θα δεχθούμε τη σιωπή»: Τα συγκλονιστικά λόγια της Amber Heard για τη γυναικεία κακοποίηση

«Δεν θα δεχθούμε τη σιωπή»: Τα συγκλονιστικά λόγια της Amber Heard για τη γυναικεία κακοποίηση

Για να τιμήσει την Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών, η ηθοποιός Amber Heard αποφάσισε να διηγηθεί σε ένα βίντεο το πώς βίωσε η ίδια την κακοποίηση μέσα στη σχέση της, αλλά και το πώς ξέφυγε από αυτή.

Η Heard τον περασμένο Μάιο ζήτησε περιοριστικά μέτρα σε βάρος του διάσημου ηθοποιού Johny Depp, με τον οποίο ήταν τότε παντρεμένη. Ισχυρίστηκε ότι ο Depp προκάλεσε ζημιές στο διαμέρισμά της, της επιτέθηκε με ένα μπουκάλι κρασί και την χτύπησε στο πρόσωπο με ένα κινητό. Οι δυο τους κατέληξαν τελικά σε συμβιβασμό και πήραν διαζύγιο τον Αύγουστο.

Photo Credit: AP

«Υπάρχει αρκετή ντροπή συνδεδεμένη με την ταμπέλα του “θύματος”», λέει η Heard στο βίντεο, το οποίο έγινε για λογαριασμό του «The Conversation with Amanda de Cadenet» σε συνεργασία με το Girl Gaze Project. «Εάν δεν είχα γύρω μου μερικούς ανθρώπους που πραγματικά εμπιστευόμουν, μερικές γυναίκες, στήριξη, μερικούς φίλους, εάν δεν τους είχα τριγύρω μου, πόσο διαφορετική θα ήταν η ζωή μου».

Αν και δεν αναφέρεται ονομαστικά στον Depp, καθώς κάτι τέτοιο θα παραβίαζε τους όρους της συμφωνίας που οδήγησε στο διαζύγιό τους, όλοι μπορούν να υποθέσουν ότι τα λόγια της αντικατοπτρίζουν τα όσα έζησε μέσα στον γάμο τους.

«Ως μία γυναίκα που το υπέφερε αυτό δημοσίως έχω μια μοναδική ευκαιρία να υπενθυμίσω σε άλλες γυναίκες ότι δεν θα έπρεπε να είναι έτσι. Δεν χρειάζεται να είστε μόνες σας. Δεν είστε μόνες σας και μπορούμε να το αλλάξουμε αυτό».