Πώς η μαφία ναρκωτικών του κέντρου της Αθήνας σκότωσε «κατά λάθος» οικογενειάρχη

Πώς η μαφία ναρκωτικών του κέντρου της Αθήνας σκότωσε «κατά λάθος» οικογενειάρχη
Eurokinissi

Ένα τραγικό στοιχείο προέκυψε από τις έρευνες της ΕΛ.ΑΣ. για τη μαφία ναρκωτικών του κέντρου της Αθήνας, καθώς προκύπτει ότι σε εκτέλεση «συμβολαίου θανάτου» δολοφονήθηκε λάθος άνθρωπος.

Πρόκειται για τέσσερα κυκλώματα διακίνησης ναρκωτικών που συγκοινωνούσαν μεταξύ τους, τα οποία εξαρθρώθηκαν τα τελευταία 24ωρα από την ΕΛ.ΑΣ. και φέρονται να διακινούσαν ναρκωτικά σε κεντρικά σημεία του κέντρου της πρωτεύουσας.

Από τις επισυνδέσεις των τηλεφωνικών συνομιλιών ανάμεσα στους «αρχηγούς» των κυκλωμάτων φέρεται να προκύπτει, σύμφωνα με αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ., συμβόλαιο θανάτου για έναν 36χρονο από την Αλβανία που πραγματοποιήθηκε στις 13 Νοεμβρίου στο Κερατσίνι. Οι δράστες, όμως, φαίνεται ότι έκαναν λάθος με αποτέλεσμα να δολοφονήσουν έναν 32χρονο Αλβανό, ο οποίος δεν είχε καμία διαφορά μαζί τους.

Ο στόχος τους, δηλαδή ο 36χρονος, για τον οποίο είχε υπογραφεί το «συμβόλαιο θανάτου», τα ξημερώματα της 13ης Νοεμβρίου βρισκόταν συνοδηγός στο αυτοκίνητο που οδηγούσε 32χρονος συμπατριώτης του. Το αυτοκίνητο κινούταν στη συμβολή των οδών Σπερχειού και Πελοποννήσου στο Κερατσίνι, όπου δύο άτομα που επέβαιναν σε άλλο αυτοκίνητο τους έκλεισαν τον δρόμο. Ο συνεπιβάτης φέρεται να βγήκε και να πυροβόλησε 10 φορές με 9άρι πιστόλι εναντίον του οδηγού. Ο τραυματίας μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Το 32χρονο θύμα δεν είχε «φάκελο» στην Αστυνομία. Εργαζόταν ως μάστορας, ήταν πατέρας τριών παιδιών και περιγραφόταν ως φιλήσυχος οικογενειάρχης. Δεν ίσχυε όμως το ίδιο για τον 36χρονο συνοδηγό, ο οποίος ήταν σεσημασμένος για διακίνηση ναρκωτικών. Ο ίδιος φαίνεται να είπε στους αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής, πως ο οδηγός, πριν την δολοφονική επίθεση, είχε φραστικό επεισόδιο, με άγνωστα άτομα, αναφορά όμως που δεν είχε επιβεβαιωθεί.

Το «συμβόλαιο»

Το «συμβόλαιο θανάτου» σε βάρος του 36χρονου υπογράφτηκε, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, όταν κάποιοι από τους «αρχηγούς» των εγκληματικών οργανώσεων χρωστούσαν χρήματα από την διακίνηση ναρκωτικών σε προμηθευτές από την Αλβανία, που τους παρότρυναν να «πατσίσουν» (να αποπληρωθεί δηλαδή το χρέος προς αυτούς) με τη δολοφονία του 36χρονου με τον οποίο είχαν διαφορές. Όταν οι «αρχηγοί» δέχθηκαν, οι ηθικοί αυτουργοί τους είπαν πως θα στείλουν κάποιους για να βοηθήσουν στην διάπραξή της. Τα στοιχεία που προέκυψαν για τη «λάθος» δολοφονία αναμένεται να διαβιβαστούν στους αξιωματικούς του τμήματος Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής, που είχαν αναλάβει την υπόθεση.

Η επιχείρηση

Οι αστυνομικοί πέρασαν χειροπέδες σε αρχηγικά μέλη τεσσάρων εγκληματικών οργανώσεων. Τα μεγάλα «κεφάλια» ήταν Αλβανοί και τα «βαποράκια» κυρίως Αφρικανοί. Πρόκειται για τα κυκλώματα που βρίσκονται πίσω από τις πιάτσες ναρκωτικών που όλοι είχαμε συνηθίσει να βλέπουμε στα Προπύλαια Πανεπιστημίου, γύρω από τη Νομική Σχολή, στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθηνών και στις πλατείες Ομονοίας, Κάνιγγος, Αμερικής, Βικτωρίας και Συντάγματος.

Η Αστυνομία είχε λάβει εκατοντάδες καταγγελίες από πολίτες και καταστηματάρχες που μονότονα επαναλάμβαναν ότι «βλέπουμε τα ίδια άτομα κάθε μέρα να πουλάνε μπροστά στον κόσμο ουσίες. Κάντε κάτι».

Η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Αθηνών, ύστερα από τουλάχιστον ένα χρόνο ερευνών, πραγματοποίησε τα τελευταία 24ωρα επιχειρήσεις προχωρώντας σε τουλάχιστον 28 κατ’ οίκον έρευνες και συλλαμβάνοντας 56 άτομα, κυρίως από την Αλβανία και αφρικανικές χώρες. Μέχρι στιγμής ανάμεσα στους συλληφθέντες βρίσκονται δύο Έλληνες.

Όλο αυτό το χρονικό διάστημα είχαν κατασχεθεί τμηματικά περίπου 700 κιλά ινδικής κάνναβης, 3.000 δενδρύλλια υδροπονικής και ακατέργαστης κάνναβης, εξοπλισμός εργαστηρίων, οπλισμός, όπως και ποσότητες ηρωίνης και κοκαΐνης, χρηματικά ποσά. Αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι αρκετά από τα αρχηγικά μέλη των οργανώσεων βρίσκονται ήδη στη φυλακή, καθώς προφυλακίστηκαν πριν τις έρευνες των τελευταίων 24ωρων για αδικήματα περί ναρκωτικών και άλλα.

Δημοφιλή