Επί πέντε χρόνια μελετά τους πλούσιους και βρήκε ποιον τύπο ανθρώπου αποφεύγουν

Επί πέντε χρόνια μελετά τους πλούσιους και βρήκε ποιον τύπο ανθρώπου αποφεύγουν
man stands at bow of yacht with arms outstretched
man stands at bow of yacht with arms outstretched
Gary John Norman via Getty Images

Οι άνθρωποι με τους οποίους συναναστρέφεται κανείς έχει μεγαλύτερη σημασία από ότι μπορεί κανείς να φανταστεί.

Ο συγγραφέας Thomas C. Corley επί πέντε χρόνια μελέτησε τις συνήθειες των πλούσιων ανθρώπων και βρήκε τον έναν τύπο ανθρώπου που αποφεύγουν πάση θυσία.

Πρόκειται για τους πεσιμιστές.

«Αυτοδημιούργητοι εκατομμυριούχοι είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί με ποιους συναναστρέφονται» γράφει ο Corley στο βιβλίο του «Change Your Habits, Change Your Life» (Άλλαξε τις συνήθειές σου, άλλαξε τη ζωή σου).

Είσαι τόσο επιτυχημένος όσο αυτοί με τους οποίους συναναστρέφεσαι συχνά. Οι πλούσιοι επιθυμούν να βρίσκονται κοντά με ανθρώπους που έχουν στόχους και τους πετυχαίνουν, με αισιόδοξους, ενθουσιώδεις και γενικότερα με ανθρώπους που έχουν μια θετική προσέγγιση στη ζωή, γράφει ο Corley.

«To 86% των πλούσιων ανθρώπων που μελέτησε είχαν ως συνήθεια να κάνουν παρέα με άλλα άτομα που είναι πετυχημένα ή επιχειρούν να είναι. Αντίθετα αποφεύγουν να εκτίθενται σε τοξικούς και αρνητικούς ανθρώπους», λέει ο ίδιος.

«Η επιτυχία μακροπρόθεσμα μπορεί να επιτευχθεί όταν έχεις θετική ψυχολογία» προσθέτει ο Corley, σύμφωνα με τον Independent.

Η ίδια πηγή σημειώνει ότι ο Corley δεν είναι ο μόνος που συνδέει την αρνητικότητα με την αποτυχία ή ότι οι διαπροσωπικές σχέσεις μπορούν να επηρεάσουν την οικονομική επιτυχία. Σχεδόν πριν από έναν αιώνα, ο δημοσιογράφος Napoleon Hill, έφτασε σε παρόμοια συμπεράσματα αφού πρώτα μίλησε με 500 αυτοδημιούργητους εκατομμυριούχους.

«Οι άνθρωποι υιοθετούν στοιχεία, συνήθειες και τρόπο σκέψης από εκείνους τους οποίους συναναστρέφονται» έγραψε το 1937 στο bestseller της εποχής «Think and Grow Rich». «Δεν υπάρχει ελπίδα για επιτυχία για όσους απωθούν τους άλλους εξαιτίας της αρνητικής τους προσωπικότητας».

Ηθικό δίδαγμα. Αποφύγετε τους πεσιμιστές και τους τοξικούς και επιλέξτε αισιόδοξους και θετικούς ανθρώπους για να συναναστρέφεστε.

Δημοφιλή