Η Evan Rachel Wood αποκάλυψε πως έχει πέσει θύμα βιασμού δύο φορές

Evan Rachel Wood arrives at the Los Angeles premiere of
Evan Rachel Wood arrives at the Los Angeles premiere of

Σε μια πρόσφατη συνέντευξή της στο Rolling Stone, η Evan Rachel Wood μίλησε για τη σεξουαλική της ταυτότητα και αποκάλυψε πως στο παρελθόν υπήρξε δύο φορές θύμα βιασμού.

«Ναι», είπε η ηθοποιός στο περιοδικό, «έχω βιαστεί. Από έναν σύντροφό μου την περίοδο που ήμασταν μαζί. Και, σε μια άλλη περίπτωση, από έναν ιδιοκτήτη μπαρ... Δεν πιστεύω πως ζούμε σε μια εποχή που ο κόσμος μπορεί ακόμα να μένει σιωπηλός. Όχι όταν η κατάσταση στην οποία βρίσκεται πλέον ο κόσμος μας έχει τόση κραυγαλέα μισαλλοδοξία και σεξισμό».

Η Wood, η οποία δήλωσε ανοιχτά το 2011 πως είναι αμφιφυλόφιλη και πλέον χαρακτηρίζει τον εαυτό της ως gender-fluid (προσανατολίζεται σεξουαλικά στη ρευστότητα του φύλου), παραδέχτηκε πως έχει βιώσει «φυσική, ψυχολογική και σεξουαλική κακοποίηση» κατά το παρελθόν, εξαιτίας της σεξουαλικότητάς της.

«Σχολιαζόταν πάντα ως μια φάση ή κάτι ανόητο ή κάτι που κάνεις για να τραβήξεις την προσοχή», είπε η Wood στο περιοδικό. «Πιστεύω πως με εκμεταλλεύονταν επειδή κάποιοι ήξεραν πως υπήρχε κάτι σε εμένα που μπορούσαν να εκμεταλλευτούν».

Έκτοτε, η ηθοποιός έχει υπάρξει εντελώς ανοιχτή σχετικά με τη σεξουαλικότητά της, ένα θέμα για το οποίο μιλά συχνά στα κοινωνικά δίκτυα. Μάλιστα πέρυσι δημοσίευσε ένα βίντεο στο κανάλι της στο YouTube, με στόχο «να διαλύσει οποιαδήποτε εσφαλμένη αντίληψη σχετικά με την αμφιφυλοφιλία».

Σήμερα, η 29χρονη σταρ του «Westworld» διοχετεύει όλον αυτό τον πόνο από τη σεξουαλική κακοποίηση που βίωσε στο παρελθόν, στον χαρακτήρα της, τη Dolores, στη sci-fi σειρά του HBO.

«Οι δαίμονές σου δεν σε εγκαταλείπουν ποτέ», είπε η Wood. «Όταν όμως τους χρησιμοποιείς για να δημιουργήσεις κάτι νέο, σχεδόν τους δίνεις ένα στόχο και νιώθεις πως τίποτε από όλα αυτά δεν έγινε μάταια. Νομίζω πως έτσι συμφιλιώνομαι μαζί τους. Στο Westworld; Θεέ μου, άφησα τόσα πολλά στην πρώτη σεζόν (αναφερόμενη στο βιωματικό τρόπο που αντιμετώπισε το χαρακτήρα) και δεν κοίταξα ποτέ πίσω».

Μετά τη δημοσίευση της συνέντευξης, η Wood δημοσίευσε ολόκληρο το email που είχε στείλει στο Rolling Stone, στο οποίο συζητούσε λεπτομερώς τις σεξουαλικές επιθέσεις που δέχθηκε.

«Άρχισα να αμφισβητώ τους λόγους για τους οποίους έμενα ασαφής σχετικά με τις εμπειρίες μου ως ενός κοριτσιού που μεγάλωνε στην Αμερική. Πιστεύω πως, όπως πολλές γυναίκες, δεν ήθελα να το μετατρέψω σε μια δραματική ιστορία, δεν ήθελα να στρέψω την προσοχή πάνω μου», γράφει στο email. «Δεν χρειαζόταν να επιβεβαιώσω όσα έγιναν, το σημαντικό ήταν πως έγιναν πράγματα. Κακά. Πράγματα».

Για να διαβάσετε ολόκληρη τη συνέντευξη της Evan Rachel Wood, πηγαίνετε στο Rolling Stone.