Ένας φωτογράφος ετοιμάζεται να αλλάξει εντελώς την άποψή μας για την αντρική μόδα

Ένας φωτογράφος ετοιμάζεται να αλλάξει εντελώς την άποψή μας για την αντρική μόδα

Ένας φωτογράφος από το Λονδίνο επαναπροσδιορίζει την αντίληψη που έχει ο κόσμος για τα αντρικά ρούχα, με ένα νέο βιβλίο που τιμά την ελευθερία της έκφρασης μέσω του προσωπικού στυλ.

Για το φωτογραφικό του λεύκωμα «Self Styled: Dare To Be Different», ο Anthony Lycett ζήτησε από τα μοντέλα του να ποζάρουν για το φακό του με δύο διαφορετικές εμφανίσεις: μία που αντιπροσωπεύει την καθημερινότητά τους τη μέρα και μία που αντιπροσωπεύει τη νυχτερινή τους ζωή.

Ο performer Le Gateau Chocolat, με την πρωινή (αριστερά) και τη βραδινή του εμφάνιση (δεξιά)

Μιλώντας στη Huffington Post UK, ο Lycett είπε ότι ελπίζει πως οι φωτογραφίες του θα εκπαιδεύσουν τον κόσμο να μην κρίνει τους άλλους βάσει της εμφάνισής τους.

«Ήθελα να τιμήσω αυτούς τους ανθρώπους και να τους δώσω μια φωνή, ώστε να πουν στον κόσμο πως δεν υπάρχει πρόβλημα με το να είσαι διαφορετικός, με το να βρίσκεις τη δική σου φωνή», είπε ο φωτογράφος.

Ο designer Sorapol Chawaphatnakul με την πρωινή (αριστερά) και τη βραδινή του εμφάνιση (δεξιά)

Ο Lycett βρήκε τα μοντέλα του για τη σειρά «Self Styled» μέσω των φίλων του και των κοινωνικών δικτύων, και διαπίστωσε πως εμπνεόταν και ο ίδιος από την προσωπικότητά τους και το μοναδικό προσωπικό τους στυλ

«Έχουν την αυτοπεποίθηση να πουν στον κόσμο “αυτός είμαι, αποδεχτείτε με για αυτό που είμαι ή φύγετε”», είπε.

Ο τραγουδιστής Ian Bruce με την πρωινή (αριστερά) και τη βραδινή του εμφάνιση (δεξιά)

Παρότι ο Lycett αναγνωρίζει τις κινήσεις που έχουν γίνει ούτως ώστε να υπάρχει περισσότερη ποικιλομορφία στο χώρο της αντρικής μόδας, νιώθει πως πρέπει ακόμη να γίνουν αρκετά πριν επιτευχθεί «ισότητα».

«Το δικαίωμα προσωπικής έκφρασης πρέπει να είναι παγκόσμιο», είπε. «Στην περίπτωση των ανδρών αυτό είναι δύσκολο, εξαιτίας της πίεσης της κοινωνίας να συμμορφωθούν με την αρρενωπότητα που προσδοκάται από αυτούς».

Ο καλλιτέχνης Pandemonia Panacea με την πρωινή (αριστερά) και τη βραδινή του εμφάνιση (δεξιά)

Στη σημερινή εποχή, ο Lycett πιστεύει πως πρέπει να αγκαλιάσουμε την αφοβία στη μόδα, τώρα περισσότερο από ποτέ.

«Ανακάλυψα πως απαιτείται τεράστια δύναμη από κάποιον για να βγει στον κόσμο και να ξεχωρίζει εμφανώς από τους άλλους -οι περισσότεροι φέρνουν πολύ χρώμα στον κόσμο και όλοι μας χρειαζόμαστε τη χαρά του χρώματος, ειδικά σε αυτές τις εποχές», λέει.

Ο καλλιτέχνης Jenkin van Zyl με την πρωινή (αριστερά) και τη βραδινή του εμφάνιση (δεξιά)

Ο designer Arian Bloodwood με την πρωινή (αριστερά) και τη βραδινή του εμφάνιση (δεξιά)

Το άρθρο δημοσιεύθηκε αρχικά στη HuffPost UK.

Δημοφιλή