Ακριβά αντικαρκινικά χάπια βρέθηκαν στην κατοχή μελών της μαφίας ναρκωτικών. Πώς ξεπλένονταν τα χρήματα

Ακριβά αντικαρκινικά χάπια βρέθηκαν στην κατοχή μελών της μαφίας ναρκωτικών. Πώς ξεπλένονταν τα χρήματα
Eurokinissi

Συνολικά 3.000 βίντεο έχουν στα χέρια τους οι αστυνομικοί με τη δράση της μαφίας των ναρκωτικών που λυμαίνονταν το κέντρο της Αθήνας.

Με στόχο την αποδόμηση τεσσάρων κυκλωμάτων οι αστυνομικοί προχωρούσαν σε νόμιμες παρακολουθήσεις των δραστών με κάμερες.

Οι Αφρικανοί διακινητές έβαζαν τις αεροστεγείς συσκευασίες ναρκωτικών στο στόμα προκειμένου να τις καταπιούν σε ενδεχόμενο αστυνομικό έλεγχο. Οι δοσοληψίες γίνονταν σε πλατείες, σε σταθμούς του Μετρό, ακόμη και μέσα σε συρμούς, όπως και έξω από σχολικά συγκροτήματα.

Σημαντική ώθηση στην πορεία των αστυνομικών ερευνών έδωσε η σύλληψη δύο ανδρών από την Αλβανία, οι οποίοι είχαν στην κατοχή τους εκτός από ναρκωτικά, σημαντική ποσότητα ακριβών αντικαρκινικών φαρμάκων, που φαίνεται να είχαν αποσπάσει από τα νοσοκομεία Ιπποκράτειο και Ευαγγελισμό, όπου εργάζονταν σε εταιρεία καθαρισμού που είχε σύμβαση έργου με τα συγκεκριμένα νοσοκομεία. Πολλά από τα αρχηγικά μέλη του καρτέλ, που είχαν συλληφθεί τους τελευταίους 8 μήνες, συνέχιζαν να κατευθύνουν τα μέλη τους από τα καρτοτηλέφωνα των φυλακών Κορυδαλλού.

Τα έσοδα της συμμορίας, τα οποία εκτιμώνται σε 19.000.000 ευρώ, ξεπλένονταν μέσω κερδισμένων δελτίων τυχερών παιχνιδιών του ΟΠΑΠ ή προωθούνταν μέσω εταιρείας μεταφοράς χρημάτων όπου επενδύονταν σε… real estate.

Μέρος των βιντεοσκοπημένων σκηνών πώλησης, αποτυπώνει τους «Μισέλ» και «Αντρέ», να βγάζουν από το στόμα τους τουλάχιστον έξι δόσεις συνολικά προκειμένου να προμηθεύσουν τοξικομανείς που ήδη είχαν μαζευτεί γύρω τους, ενώ πάντα επιτηρούνταν από δύο άτομα «ασφαλείας». Οι τοξικομανείς μπαίνουν σε σειρά… προτεραιότητας στις σκάλες σταθμών του Μετρό προκειμένου να παραλάβουν τις δόσεις τους έχοντας προπληρώσει τον «ταμία» που ήταν δίπλα στους ντίλερ.

Υπενθυμίζεται ότι η αστυνομική επιχείρηση είχε την κωδική ονομασία «Χίμαιρα». Συνολικά έγιναν 97 συλλήψεις, ενώ για 167 άτομα σχηματίστηκε δικογραφία.

Δημοφιλή