Ένα ηρωικό κουτάβι απέτρεψε τον βιασμό μίας έφηβης

Ένα ηρωικό κουτάβι απέτρεψε τον βιασμό μίας έφηβης
Image of chocolate pit bull mix puppy backlit in fall leaves with beautiful lemony sun behind him.
Image of chocolate pit bull mix puppy backlit in fall leaves with beautiful lemony sun behind him.
Jamie Siever Photography via Getty Images

Ένα ατρόμητο κουτάβι πιτ μπουλ απέτρεψε την κακοποίηση μίας έφηβης. Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει το New York Post, o ήρωας- σκύλος ήταν για βραδινή βόλτα με την κοπέλα του αφεντικού του όταν ένας άγνωστος της επιτέθηκε με σκοπό να τη βιάσει. Τότε το σκυλί άρπαξε με τα δόντια του και ανάγκασε τον δράστη της επίθεσης να τραπεί σε φυγή.

«Είναι καλό αγόρι. Νομίζω ότι μου έσωσε τη ζωή», λέει η 18χρονη Maya Fairweather, μιλώντας στη New York Post για τον θαρραλέο Απόλλο, τον μόλις 5 μηνών σκύλος που την έσωσε το βράδυ της Δευτέρας στο Μπρούκλιν.

Η Fairweather ήταν στο διαμέρισμα με το αγόρι της, τον Carlos Guzman και αποφάσισε γύρω στις 10 να ευχαριστήσει το κουτάβι τους, πηγαίνοντας το μία βόλτα στο πάρκο Red Hook Recreation Area.

Έβαλε τα ακουστικά του τηλεφώνου της και φόρεσε το λουρί στον τετράποδο φίλο της έτσι ώστε να εξασφαλίσει ότι οι δυο τους θα απολάμβαναν μία ήσυχη βόλτα στο πάρκο.

«Ένιωσα ότι κάποιος τράβηξε ξαφνικά τα ακουστικά μου» θυμάται η κοπέλα και προσθέτει πως αρχικά πίστευε ότι ήταν ο σύντροφός της που ήθελε να της κάνει πλάκα. «Έτσι γύρισα και χαμογέλασα», αλλά τότε κατάλαβα ότι δεν ήταν το αγόρι μου.

Η Fairweather είχε βάλει για λίγο στην τσέπη της το λουρί του σκύλου, έτσι ο δράστης δεν είχε αντιληφθεί την παρουσία του «ατρόμητου φρουρού» που τη συνόδευε.

«Ο Απόλλο με βοήθησε, ήρθε και τον χτύπησε στο πόδι», λέει η 18χρονη. Το σκυλί είχε αρπάξει τον επιτήδειο με τόση δύναμη που έπρεπε να παλέψει μαζί του προκειμένου να ξεφύγει.

«Άκουσα τον άγνωστο που μου επιτέθηκε να φωνάζει “γαμώτο” και τότε κατάφερα να ξεφύγω και να περάσω στον απέναντι δρόμο», σημειώνει η Fairweather.

Ο σκύλος τελικά υποχώρησε και ο δράστης έφυγε σχεδόν τρέχοντας. «Ήταν προστατευτικός» λέει η 18χρονη μιλώντας για τον τετράποδο ήρωά της.

Όταν η κοπέλα γύρισε στο διαμέρισμα του αγοριού της και περιέγραψε στην 20χρονη αδελφή του,Destiny Guzman, όσα συνέβησαν εκείνη ειδοποίησε το τοπικό αστυνομικό τμήμα. Οι αρχές ενημέρωσαν τις κοπέλες ότι θα διερευνήσουν την υπόθεση.

«Δεν ήμουν εκεί αλλά ξέρω ότι ο σκύλος της έσωσε τη ζωή», είπε η Destiny Guzman προσθέτοντας ότι αν δεν ήταν ο Απόλλο τα πράγματα θα μπορούσαν να ήταν χειρότερα.

Η μητέρα του Carlos Guzman, Sonia Valcarcel παραδέχθηκε ότι αρχικά δεν ήθελε τον σκύλο στο σπίτι τους αλλά πλέον ο Απόλλο την έχει κερδίσει.

«Ο σκύλος είναι ένας ήρωας, προστάτεψε την Fairweather. Λυπάμαι πολύ που η Fairweather πέρασε όλο αυτό αλλά αν δεν ήταν το σκυλί εκεί δεν θα είχε καταφέρει να ξεφύγει», ανέφερε χαρακτηριστικά η Sonia Valcarcel.