Γνωρίστε την 24χρονη που διευθύνει επιχείρηση κέρδους 70.000 δολαρίων τον μήνα, απλά ταξιδεύοντας

Γνωρίστε την 24χρονη που διευθύνει επιχείρηση κέρδους 70.000 δολαρίων τον μήνα, απλά ταξιδεύοντας

Η Aileen Adalid μπήκε δυναμικά στον χώρο των επιχειρήσεων σε ηλικία μόλις 19 ετών, όταν αποφοίτησε από το τμήμα Διοίκησης και Επιχειρήσεων του πανεπιστημίου De La Salle , που βρίσκεται στην πρωτεύουσα των Φιλιππίνων, στη Μανίλα.

Σε ηλικία 21 ετών η Adalid παραιτήθηκε από τη θέση που διατηρούσε στη Deutsche Bank, όπου έπαιρνε μόλις 300 δολάρια τον μήνα και άρχισε να ταξιδεύει, σύμφωνα με τον Independent.

A photo posted by Aileen Adalid (@i_am_aileen) on

Μετά από έναν χρόνο, η Adalid δραστηροποιήθηκε ως ελεύθερη επαγγελματίας στον χώρο της γραφιστικής, του web design, των διαδικτυακών αγορών και στη διοίκηση επιχειρήσεων, κλείνοντας συμβόλαια με πελάτες και κερδίζοντας πολλά περισσότερα χρήματα από εκείνα που της προσέφερε η προηγούμενη δουλειά της. Το καλύτερο μέρος του νέου της επαγγελματικού βήματος όμως ήταν ότι της επέτρεπε συχνά να ταξιδεύει σε μέρη όπως η Γαλλία ή και η Ταϊλάνδη.

Τον Μάιο του 2014 η Adalid συνεργάστηκε με έναν φίλο της και ίδρυσαν μαζί μία ηλεκτρονική διαδικτυακή επιχείρηση λιανικής πώλησης, που ονομάζεται Adalid Gear, η οποία ειδικεύεται στην προώθηση προϊόντων υγείας και αθλητικών αξεσουάρ και η οποία αργότερα μεταφέρθηκε στο Βέλγιο.

Η Adalid διατηρεί επίσης το I Am Aileen, το προσωπικό της ιστολόγιο στο οποίο εμπεριέχονται εικόνες και θέματα σχετικά με τα ταξίδια που πραγματοποιεί η ίδια και το οποίο προσελκύει τις online κοινότητες τουριστών.

Σήμερα η Adalid κερδίζει περίπου 5.000 δολάρια από τις διαδικτυακές της επιχειρήσεις και ταξιδεύει από την έδρα της - που είναι πλέον στις Φιλιππίνες- τουλάχιστον μία φορά το μήνα σε προορισμούς σε όλη την Ευρώπη και την Ασία.

Μιλώντας στο Business Insider, η Adalid είπε ότι απομακρύνθηκε από τους παραδοσιακούς επιχειρησιακούς δεσμούς της προκειμένου να προσεγγίσει και να κυνηγήσει τους «ψηφιακούς νομάδες» και να βρει μία ισορροπία ταξιδεύοντας σε όλο τον κόσμο και διατηρώντας συγχρόνως δύο επιτυχημένες επιχειρήσεις.

Περιγράφοντας τα βήματα που την οδήγησαν σ' αυτή την επιτυχία, η Adalid λέει χαρακτηριστικά: « Η προσέγγιση μεντόρων ήταν μία από τις πιο πολύτιμες επιχειρηματικές στρατηγικές που χρησιμοποίησα. Ήταν χρήσιμο για εμένα και τον συνεργάτη μου να παραμείνουμε σε επαφή με τους ανθρώπους που διοικούν παρόμοιες επιχειρήσεις σαν τη δική μας και να αναλάβουν τον ρόλο προπονητή μας, καθοδηγώντας μας προς τη σωστή πορεία».

A photo posted by Aileen Adalid (@i_am_aileen) on

Αλλά προσθέτει ότι δεν δέχεται αβίαστα ό,τι της προτείνουν: «Θέλω το blog μου να παραμένει αυθεντικό, να έχει προσωπικό χαρακτήρα και να μην είναι υπερφορτωμένο, έτσι κι αλλιώς εξασφαλίζω τα προς το ζην μου από την διαδικτυακή μου επιχείρηση.

«Κατά τη διάρκεια των δύο χρόνων που ζούσα στο Βέλγιο, πραγματοποίησα ένα γραφικό ταξίδι στις Νήσους Φερόε, ανέβηκα τα βουνά στη Νορβηγία, γιόρτασα την Ημέρα της Βαστίλης στο Παρίσι, διερεύνησα τα μυστικά μονοπάτια σε προορισμούς στο Βέλγιο, οδηγήθηκα στο υψηλότερο βουνό στις Άλπεις, ανατολικά του Brenner στην Αυστρία, πέταξα πάνω από τις ακτές της Ινδονησίας με ένα ελικόπτερο, και συνάντησα μια γκέισα και το "Τελευταίος σαμουράι" στην Ιαπωνία», λέει μοιράζοντας με όλους τις ευχάριστες αναμνήσεις της.

Η Alid λέει ότι ο νομαδικός τρόπος ζωής της έμαθε πολλά σχετικά με την παραγωγικότητα. «Το να βρίσκεσαι συνεχώς εν κινήσει μπορεί να καταστρέψει την συγκέντρωση κάποιου, τους ρυθμούς του και τα βήματά του αλλά με ταξιδεύοντας αργά και σταδιακά μπορεί κάποιος να ανακαλύψει την ισορροπία έτσι ώστε να διαχειρίζεται σωστά τις επαγγελματικές του υποχρεώσεις.

Η συμβουλή της σε όσους θέλουν να εργαστούν ταξιδεύοντας είναι η εξής: «Πάντα να σκέφτεστε μακροπρόθεσμα...Σίγουρα, είναι καλό να ταξιδεύετε αρχικά κάνοντας μία προσωρινή εργασία ή κάνοντας εθελοντισμό αλλά πρέπει να είστε επικεντρωμένοι στον μεγάλο στόχο ούτως ώστε να βρείτε μία πιο σταθερή δουλειά».

Δημοφιλή