ΚΟΙΝΩΝΙΑ
05/12/2016 02:25 EET | Updated 05/12/2016 02:32 EET

«Προεόρτια» από κουκουλοφόρους ανησυχούν την ΕΛ.ΑΣ. Ξανά «φρούριο» η Αθήνα στις 6 Δεκέμβρη

Eurokinissi

«Προεόρτια» από κουκουλοφόρους, ενόψει της πορείας μνήμης για την επέτειο της δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου στις 6 Δεκέμβρη, ανησυχούν την ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ.

Στα Εξάρχεια εντοπίστηκαν συνολικά 150 βόμβες μολότοφ μέσα σε εγκαταλελειμμένο σπίτι στην οδό Νοταρά.

Οι αστυνομικοί εκτιμούν ότι κουκουλοφόροι βρήκαν την ευκαιρία να χρησιμοποιήσουν το άδειο οίκημα ως «αποθήκη» για αποθήκευση πολεμοφοδίων, ενόψει της πορείας για την επέτειο της δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου στις 6 Δεκέμβρη.

Οι πρώτοι που μπήκαν στο σπίτι ήταν πυροσβέστες που κλήθηκαν από γείτονες, οι οποίοι ειδοποίησαν την Πυροσβεστική για παράξενη δυσοσμία. Οι πυροσβέστες αντίκρισαν τελάρα γεμάτα με βόμβες μολότοφ, που, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, ήταν έτοιμες προς χρήση. Ανάλογη τακτική αποθήκευσης έτοιμων μολότοφ είχαν ακολουθήσει ομάδες κουκουλοφόρων στα επεισόδια που έγιναν μετά το τέλος της πορείας της «17 Νοέμβρη».

Στο μεταξύ, η ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. πραγματοποιεί συσκέψεις για την εκπόνηση σχεδίου ασφαλείας για την πορεία της 6ης Δεκέμβρη. Στα μέτρα θα συμμετάσχουν τουλάχιστον 3.500 αστυνομικοί από διάφορες υπηρεσίες. Tο σχέδιο της ΕΛ.ΑΣ. περιλαμβάνει τακτική απομόνωσης των αντιεξουσιαστών στην περιοχή των Εξαρχείων, όπως ακριβώς έγινε στη συγκέντρωση της «17 Νοέμβρη», στην οποία τα μέτρα τάξης χαρακτηρίστηκαν επιτυχή.

Oι στρατηγοί πραγματοποιούν τηλεδιασκέψεις για τον συντονισμό των μέτρων ασφαλείας σε όλες τις μεγάλες πόλεις όπου θα γίνουν συγκεντρώσεις.

Επίθεση σε περιπολικό

Τα ξημερώματα της Κυριακής στόχος έγινε πλήρωμα περιπολικού του Αστυνομικού Τμήματος Κυψέλης, το οποίο φρουρούσε τις εγκαταστάσεις του ραδιοφωνικού σταθμού «Στο Κόκκινο» στην Κυψέλη.

Πέντε τουλάχιστον άτομα, που είχαν καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους, επιτέθηκαν εναντίον του αστυνομικού οχήματος που βρισκόταν σταθμευμένο στην οδό Σαρρή 19. Από την καταδρομική ενέργεια,

σύμφωνα με πληροφορίες δεν καταγράφηκε τραυματισμός παρά μόνο μικρές υλικές ζημιές στο περιπολικό, ενώ οι δράστες κατάφεραν να διαφύγουν στα στενά της περιοχής.