Βonus 108 εκατ. ευρώ μοιράζει στους υπαλλήλους της ανά τον κόσμο η ΙΚΕΑ γιατί...θέλει να είναι χαρούμενοι

Βonus 108 εκατ. ευρώ μοιράζει στους υπαλλήλους της ανά τον κόσμο η ΙΚΕΑ γιατί...θέλει να είναι χαρούμενοι
shutterstock

Υπάρχουν εταιρείες και...εταιρείες. Εκείνες που έχουν ως εργασιακή στρατηγική να «στραγγίξουν» τους υπαλλήλους με αντάλλαγμα τους κατά το δυνατό χαμηλότερους μισθούς και εκείνες- που διόλου τυχαία ανθούν στον κλάδο που δραστηριοποιούνται- οι οποίες καθιστούν τους εργαζόμενους «συνεταίρους» στην επιτυχία και μοιράζονται μέρος των κερδών.

Στη δεύτερη κατηγορία φαίνεται λοιπόν πως ανήκει η ΙΚΕΑ. Αυτό καθώς όπως αναφέρει ο Independent ανακοίνωσε πως όλοι οι εργαζόμενοι ανά τον κόσμο θα λάβουν για τα Χριστούγεννα το ποσό που τους αναλογεί από τα συνολικά 108εκατ ευρώ που αποφάσισε να διαθέσει η διοίκηση για να τους ανταμείψει.

Πρακτικά αναλογούν περί τα 1.400 ευρώ σε κάθε εργαζόμενο και αυτά θα προστεθούν στους συνταξιοδοτικούς λογαριασμούς των εργαζομένων.

«Θέλουμε να παρέχουμε ένα υπέροχο εργασιακό περιβάλλον, όπου οι άνθρωποι είναι χαρούμενοι, μεγαλουργούν και θέλουν να συνεχίσουν να εργάζονται. Ξέρουμε ότι οι συνάδελφοί μας πρωτίστως θέλουν να εργάζονται για εμάς γιατί είμαστε μια εταιρεία που λειτουργεί βάσει συγκεκριμένων αξιών και εστιάζει στην ανάπτυξη», δήλωσε χαρακτηριστικά στην Local ο υπεύθυνος, Karin Bergman.

Όπως αναφέρει δε ο Ιndependent, η ΙΚΕΑ είναι η πρώτη εταιρεία λιανικής πώλησης στη Μ.Βρετανία που υιοθέτησε την πρόταση για κατώτατο ημερομίσθιο που εξασφαλίζει συνθήκες αξιοπρεπούς διαβίωσης και έτσι σήμερα το προσωπικό στο Λονδίνο λαμβάνει 9,75 λίρες την ώρα και 8,45 όσοι εργάζονται σε καταστήματα εκτός της πρωτεύουσας.

Η ΙΚΕΑ ιδρύθηκε το 1943 από τον Ingvar Kamprad σε μια επαρχιακή περιοχή της Σουηδίας και σήμερα διατηρεί περισσότερα από 300 καταστήματα ανά τον κόσμο.