ΕΛ.ΑΣ.: Ειδικό σχέδιο γύρω από το Πολυτεχνείο στην πορεία μνήμης για Γρηγορόπουλο

ΕΛ.ΑΣ.: Ειδικό σχέδιο γύρω από το Πολυτεχνείο στην πορεία μνήμης για Γρηγορόπουλο
SOOC

Ανησυχία ότι το ιστορικό κτίριο του Πολυτεχνείου στα Εξάρχεια μπορεί να χρησιμοποιηθεί για ακόμα μία φορά ως ορμητήριο για επεισόδια εκφράζουν ανώτατα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ., που ασχολούνται με την εκπόνηση των μέτρων ασφαλείας για την περιφρούρηση της πορείας στη μνήμη του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

Οι ίδιες πηγές ενημέρωσης αναφέρουν ότι η Αστυνομία θα επιχειρήσει να αποτρέψει την είσοδο ατόμων στο κτίριο, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι είναι εφικτό να μην εισέλθει κανείς στο χώρο. Αυτό που θα επιχειρηθεί είναι η απομόνωση όσων ατόμων μπορέσουν να εισέλθουν με την περιμετρική φύλαξη του Πολυτεχνείου. Κάτι ανάλογο είχε γίνει κατά τη διάρκεια των επεισοδίων μετά το τέλος της πορείας για τη «17 Νοέμβρη». Στο κτίριο βρίσκονταν περίπου 100 άτομα και δεν επετράπη η πρόσβαση σε εκατοντάδες ακόμα αντιεξουσιαστές που επιχείρησαν να προσεγγίσουν.

Στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. σημειώνουν, πάντως, ότι στις 18 Νοεμβρίου όταν τελείωσε η κατάληψη δεν καταγράφηκαν ζημιές εντός του κτιρίου, γεγονός που δικαιολογεί την αναφορά του πρύτανη ότι «δεν έχουν διαπιστωθεί έκνομες πράξεις εντός του ιδρύματος».

Στο μεταξύ, ο εντοπισμός 150 βομβών μολότοφ μέσα σε καφάσια και βαλίτσες σε εγκαταλελειμμένο σπίτι της οδού Νοταρά αποτελεί αποτρεπτικό μέτρο, καθώς, σύμφωνα με αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ., θα χρησιμοποιούνταν κατά τη διάρκεια επεισοδίων γύρω από το Πολυτεχνείο, πιθανότατα μετά τις πορείες μνήμης για τη δολοφονία του Αλεξάνδρου Γρηγορόπουλου.

Το συγκεκριμένο κτίριο βρίσκεται σε απόσταση μόλις 200 μέτρων από το πανεπιστημιακό ίδρυμα και κοντά σε κατάληψη της ίδιας οδού. Οι μολότοφ μεταφέρθηκαν στα εργαστήρια της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών, με τους αρμόδιους αξιωματικούς να εμφανίζονται αισιόδοξοι πως θα ανιχνευτούν κάποια αποτυπώματα και γενετικό υλικό των κατασκευαστών.

Στα μέτρα θα συμμετάσχουν περίπου 3.000 αστυνομικοί διαφόρων υπηρεσιών της ΕΛ.ΑΣ., με το βάρος να πέφτει κυρίως στους άνδρες των ΜΑΤ, οι οποίοι θα πλαισιώσουν στενά τον κύριο όγκο της πορείας, ενώ πριν από αυτή, ομάδες προελέγχων θα ερευνούν ύποπτους νεαρούς.

Οι εντολές περιλαμβάνουν αυξημένα μέτρα σε αστυνομικά τμήματα, ενώ έχουν δοθεί σαφείς οδηγίες για έντονα μέτρα αυτοπροστασίας των αστυνομικών που πραγματοποιούν περιπολίες, υπό τον φόβο επιθέσεων σε βάρος τους.

Δημοφιλή