ΔΙΕΘΝΕΣ
07/12/2016 15:32 EET | Updated 07/12/2016 15:32 EET

Γκέι μέλος του Εθνικού Μετώπου παραιτείται μετά από παρενοχλήσεις. «Με αποκαλούσαν κατάσκοπο και παιδεραστή»

Chesnot via Getty Images
PARIS, FRANCE - DECEMBER 02: President of French far-right Front National (FN) party Marine Le Pen attends a meeting on the theme 'Ecology and development' on December 02, 2016 in Paris, France. Marine Le Pen is candidate for the Presidential elections in France next year. (Photo by Chesnot/Getty Images)

Πρώην ομοφυλόφιλο μέλος του Εθνικού Μετώπου της Γαλλίας ξεκαθαρίζει ότι το κόμμα, παρά την κοινή πεποίθηση, δεν έχει ξεφύγει από την ρατσιστική και ομοφοβική ιδεολογία του παρελθόντος και εξηγεί τους λόγους παραίτησής του.

Ο 19χρονος φοιτητής Νομικής Γκιγιόν Λαρόζ από το Παρίσι δήλωσε στο Politico ότι ψηφοφόροι αλλά και μέλη του κόμματος τον αποκαλούσαν «παιδεραστή» και «πράκτορα» της LGBT κοινότητας. Η συνεχής διαδικτυακή παρενόχληση τον ανάγκασε να παραιτηθεί, ενώ δεν άργησε να καταλάβει ότι το κόμμα δεν είχε γίνει κοινωνικά πιο προοδευτικό, όπως πίστευε.

Ο Λαρόζ έγινε μέλος του κόμματος πριν από ένα χρόνο, μετά από προτροπή φίλων του. Ο ίδιος πίστευε πως το Εθνικό Μέτωπο της Μαρίν Λεπέν είχε ξεφύγει από την κατεύθυνση που είχε όλα αυτά τα χρόνια και πως πλέον υπερασπιζόταν την εθνική κυριαρχία της Γαλλίας από μια πιο προοδευτική σκοπιά.

Ωστόσο, ο φοιτητής δεν άργησε να καταλάβει ότι η πλειοψηφία των υποστηρικτών και των μελών του κόμματος ήταν άνθρωποι με βαθιά ρατσιστικές, ομοφοβικές και μισογυνιστικές αντιλλήψεις. «Αν ήξερα τότε αυτά που ξέρω τώρα, δεν θα είχα γίνει μέλος», τονίζει.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Λαρόζ ισχυρίζεται πως ζήτησε βοήθεια από τον αντιπρόεδρο του κόμματος, Φλοριάν Φιλιπότ, ο οποίος έχει δηλώσει ανοιχτά ότι είναι ομοφυλόφιλος. Ο ίδιος του εξομολογήθηκε πως είναι επίσης θύμα τέτοιου είδους φραστικών επιθέσεων και τον προέτρεψε να αγνοήσει τους επικριτές του.

«Με έβγαλε έξω και προσπάθησε να με πείσει να παραμείνω στο κόμμα», είπε.

Σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις, η Λεπέν θα περάσει στον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών αλλά θα χάσει από τον υποψήφιο της κεντροδεξιάς. Ωστόσο, οι δημοσκοπήσεις απέτυχαν στις προβλέψεις τους, τόσο στην περίπτωση του βρετανικού δημοψηφίσματος, όσο και στις προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ. Δεν είναι λίγοι εκείνοι που φοβούνται ακόμα και μια νίκη της ακροδεξιάς υποψήφιας.