ΔΙΕΘΝΕΣ
07/12/2016 03:07 EET | Updated 07/12/2016 03:07 EET

Τρομακτική έκρηξη μετεωρίτη στη Σιβηρία

RT

Μια τρομακτική έκρηξη μετεωρίτη στον ουρανό της Σιβηρίας είδαν κάτοικοι της Δημοκρατίας της Χακασίας στη (ομοσπονδιακό υποκείμενο της Ρωσίας) στη νοτιοδυτική Σιβηρία, η οποία για μικρό χρονικό διάστημα έκανε τη νύχτα μέρα. Κάποιοι μπόρεσαν να την καταγράψουν σε κάμερα.

Η έκρηξη έγινε ορατή τόσο στην Χακασία όσο και στο γειτονικό Κρασνογιάρσκ, αν και το μέρος στο οποίο εθεάθη καλύτερα ήταν η πόλη του Σαγιανογκόρσκ.

Ο μετεωρίτης ήταν ορατός για τρία ή τέσσερα δευτερόλεπτα, και μετά ακολούθησε ένας πολύ δυνατός θόρυβος, που ενεργοποίησε συναγερμούς αυτοκινήτων. Το αντικείμενο κάηκε ψηλά στην ατμόσφαιρα, και αρχικά κυκλοφόρησαν φήμες σχετικά με βλάβη σε πύραυλο ή κάποιο άλλο συμβάν τεχνολογικού χαρακτήρα, πριν οι αρχές διαβεβαιώσουν πως επρόκειτο για ένα φυσικό φαινόμενο το οποίο δεν προκάλεσε ζημιές.

Τμήματα του μετεωρίτη είναι πιθανόν να κατέληξαν στην κοιλάδα Μπαμπίκ. Σημειώνεται πως ο μετεωρίτης φαίνεται πως ήταν μικρότερος από αυτόν πριν λίγα χρόνια στο Τσελιαμπίνσκ, με διάμετρο που δεν ξεπερνούσε τα 10-15 μέτρα. Θεωρείται ότι ήταν από πέτρα και όχι μέταλλο.

Sponsored Post