Τα 5 πράγματα που πρέπει να ξέρετε σήμερα Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου

Τα 5 πράγματα που πρέπει να ξέρετε σήμερα Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου

Η HuffPost Greece Agenda σας βοηθάει να αρχίσετε την ημέρα σας με τις βασικές ειδήσεις που χρειάζεται να γνωρίζετε:

1) Θα χρειαστεί περισσότερος χρόνος για την αξιολόγηση εκτιμά ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε

Θα χρειαστεί περισσότερος χρόνος για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης του ελληνικού προγράμματος, δήλωσε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, μετά την σύνοδο των υπουργών Οικονομικών (ECOFIN) που διεξήχθη την Τρίτη, στις Βρυξέλλες. Νωρίτερα, ο Δημήτρης Τζανακόπουλος είχε δηλώσει ότι «η απόφαση του Eurogroup για τα βραχυπρόθεσμα μέτρα είναι σημαντικη επιτυχία και αποφασιστικό βήμα για τη σταθεροποίηση της ελληνικής οικονομίας και την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης».

2) Επεισόδια στα Εξάρχεια με αφορμή την δολοφονία του Γρηγορόπουλου

Ένταση επικράτησε το βράδυ της Τρίτης στα Εξάρχεια, με ομάδα αντιεξουσιαστών να έχει στήσει οδοφράγματα στις οδούς Μπενάκη και Στουρνάρη. Ένας άνδρας των ΜΑΤ τραυματίσθηκε και διακομίσθηκε στο 401 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο, ενώ έγιναν 23 προσαγωγές. Νωρίτερα είχαν πραγματοποιηθεί πορείες στην Αθήνα και σε άλλες πόλεις με αφορμή τη συμπλήρωση οκτώ χρόνων από τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου. Στην Αθήνα, οι συμμετέχοντες ήταν 2.500.

3) Άρχισε η συζήτηση για τον προϋπολογισμό του 2017

Άρχισε την Τρίτη η συζήτηση στην Ολομέλεια για τον προϋπολογισμό του 2017. «Ρεαλιστικός», «αναπτυξιακός» και «πλεονασματικός» είναι οι όροι που χρησιμοποίησε ο γενικός εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ, Χρήστος Μπγιάλας ανοίγοντας την συζήτηση, με την ΝΔ να κάνει λόγο για «μικρής κλίμακας παρέμβαση για το χρέος με βαριά μέτρα για κάθε νοικοκυριό». Σφοδρή κριτική δέχτηκε η κυβέρνηση και από άλλα μέλη της αντιπολίτευσης.

4) Αεροναυτικές ασκήσεις έξι χωρών στη θαλάσσια περιοχή της Κύπρου

Πρωτοφανής συγκέντρωση αεροναυτικών δυνάμεων από έξι χώρες για αεροναυτικές ασκήσεις παρατηρήθηκε την Τρίτη στην θαλάσσια περιοχή της Κύπρου. Συνολικά εννέα περιοχές (εκ των οποίων η μία παράνομα) ήταν δεσμευμένες χθες, Δευτέρα, από θαλάσσης και αέρος για αεροναυτικές ασκήσεις, από Ρωσία, ΗΠΑ, Γαλλία, Βρετανία, Ισραήλ και Τουρκία εντός του FIR Λευκωσίας και της κυπριακής ΑΟΖ.

5) Αθώος ο πρώην επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ

Αθώο έκρινε το Τριμελές Πλημμελειοδικείο, με ανάλογη εισαγγελική πρόταση, τον πρώην επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ, Ανδρέα Γεωργίου, για την κατηγορία της παράβασης καθήκοντος, μετά από μαραθώνια ακροαματική διαδικασία, που διήρκεσε πέντε ώρες. Υπενθυμίζεται πως η βασική δικογραφία σε βάρος του κ. Γεωργίου, σχετικά με το αν διογκώθηκε ή όχι σκόπιμα το έλλειμμα, ώστε να δρομολογηθεί η διαδικασία των μηχανισμών στήριξης για την Ελλάδα, βρίσκεται προς κρίση στο Συμβούλιο Εφετών.

Δημοφιλή