ΚΟΙΝΩΝΙΑ
09/12/2016 05:21 EET | Updated 09/12/2016 05:22 EET

Αναβολικά αξίας 100.000 ευρώ σε «εργοστάσιο» στη Βάρη. Πως γέμιζαν τα γυμναστήρια με σκευάσματα

Foundation7 via Getty Images
Vector based bodybuilder inspired from Apple ads.

Δύο μορφωμένοι άνθρωποι, ένας 29χρονος Μαθηματικός και ένας 31χρονος Μηχανολόγος-Μηχανικός του Πολυτεχνείου, φέρονται από την Αστυνομίας ως αρχηγοί του μεγάλου κυκλώματος διακίνησης αναβολικών σκευασμάτων που «ξηλώθηκε» από την Αστυνομία.

Σε μεγάλη αστυνομική επιχείρηση βρέθηκε στην περιοχή της Βάρης ολόκληρο «εργοστάσιο» με χιλιάδες σκευάσματα αξίας 100.000 ευρώ, ενώ οι αστυνομικοί υπολογίζουν τον ετήσιο τζίρο της οργάνωσης σε 2.000.000 ευρώ

Οι δύο αρχηγοί φέρονται να δημιούργησαν ένα πλήρες εργαστήριο παραγωγής, που παρασκεύαζε χάπια και αμπούλες με αναβολικά ακαθόριστης επικινδυνότητας, που διοχέτευαν σε γυμναστήρια όλης της Ελλάδας αλλά και σε χώρες του εξωτερικού, μέσω εταιρειών ταχυμεταφορών, όπως Ουγγαρία, Ολλανδία και Αγγλία.

Ανάμεσα στους συλληφθέντες είναι και ένας 31χρονος Αστυνόμος Β΄, που υπηρετεί στη ΓΑΔΑ. Ο ένστολος εκτός από πελάτης του κυκλώματος, όπως αναφέρουν στελέχη της Οικονομικής Αστυνομίας, φαίνεται να είχε δώσει πληροφορίες σε έναν από τους «αρχηγούς» της σπείρας, ο οποίος ήταν συμμαθητής του, για τις πινακίδες κυκλοφορίας οχήματος της αρμόδιας υπηρεσίας που παρακολουθούσε τη δράση τους. Ο Αστυνόμος κατηγορείται για συνδρομή, υπόθαλψη και παραβίαση υπηρεσιακού απορρήτου. Τα στελέχη της Οικονομικής Αστυνομίας ερευνούν ενδείξεις εμπλοκής και άλλων αστυνομικών στο κύκλωμα.

Η δράση του κυκλώματος προσδιορίζεται χρονικά από το 2010, ενώ η διάδοση της δραστηριότητας φαίνεται να γινόταν από «στόμα σε στόμα» μέσα σε γνωστά γυμναστήρια και αθλητικές διοργανώσεις μπόντι μπίλντινγκ, με τον κύκλο των επαφών να έχει διευρυνθεί σε μεγάλο βαθμό. Αφορμή για την αποκάλυψη της εγκληματικής οργάνωσης ήταν η αποστολή μιας παραγγελίας αναβολικών στο εξωτερικό, όπου ένα από τα δέματα… έπεσε, άνοιξε, αποκαλύφθηκε το παράνομο περιεχόμενό του και στη συνέχεια οι αποστολείς του. Κατά την πορεία των ερευνών οι αστυνομικοί διαπίστωσαν ότι τα αρχηγικά μέλη είχαν δημιουργήσει και εταιρεία offshore για να κάνουν «αόρατα» τα έσοδά τους, κάτι που πλέον ερευνάται λεπτομερώς, ενώ έχουν γίνει άρσεις τραπεζικού απορρήτου για να διαπιστωθούν οι ροές των εσόδων.

Εκτός από το εργαστήριο στη Βάρη, εντοπίστηκε ένα μικρότερο στη Λ. Βουλιαγμένης στον Αγ. Δημήτριο, ενώ μία αποθήκη-καβάντζα βρέθηκε στην οδό Δεινοκράτους στο Κολωνάκι. Εκτός από τους εμπνευστές του κυκλώματος, υπήρχαν 3-4 άτομα που ήταν οι μεσάζοντες με τους πελάτες και οι υπόλοιποι ήταν οι διακινητές των αναβολικών σκευασμάτων, ενώ οι αστυνομικοί αναζητούν τον «χημικό» της σύνθεσης των πρώτων υλών για την παρασκευή των επικίνδυνων σκευασμάτων.

Όλες οι ποσότητες των αναβολικών μεταφέρθηκαν στον ΕΟΦ, ο οποίος θα αποφανθεί για τον βαθμό επικινδυνότητα της χρήσης τους, καθώς οι αστυνομικοί έγιναν αποδέκτες πληροφοριών από πελάτες της εγκληματικής οργάνωσης, πως είχαν παρενέργειες από τη λήψη τους όπως εκζέματα, εξανθήματα, πρηξίματα και έντονους πόνους στην κοιλιακή χώρα.

Sponsored Post