«Μισθωμένος» εκτελεστής επιθέσεων με βιτριόλι συνελήφθη για την επίθεση στον Παύλο Σαράκη

«Μισθωμένος» εκτελεστής επιθέσεων με βιτριόλι συνελήφθη για την επίθεση στον Παύλο Σαράκη
SOOC

Έναν «μισθωμένο» εκτελεστή επιθέσεων με βιτριόλι συνέλαβε η Αστυνομία την περασμένη Τετάρτη στη Δραπετσώνα.

Πρόκειται για έναν 35χρονο Αλβανό, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης για την επίθεση με βιτριόλι εναντίον του γνωστού δικηγόρου Παύλου Σαράκη το 2007.

Ο ίδιος άνδρας κατηγορείται για το «συμβόλαιο θανάτου» σε βάρος μιας 29χρονης, μέσα σε ζαχαροπλαστείο στο Καμίνια τον Μάιο του 2009. Η συγκεκριμένη γυναίκα ήταν σύζυγος μπράβου που είχε δολοφονηθεί τον Ιούνιο του 2007.

Η επίθεση σε βάρος του δικηγόρου Παύλου Σαράκη είχε σημειωθεί τον Δεκέμβριο του 2007 στη συμβολή των οδών Θαρύπου και Λυσιμαχίας στον Νέο Κόσμο. Ο δικηγόρος υπέστη σοβαρά τραύματα στο πρόσωπο και υποβλήθηκε σε σειρά επεμβάσεων. Ο δικηγόρος σε μια σειρά καταθέσεών του από τότε μέχρι σήμερα αναφερόταν στον ρόλο «ανθρώπων της νύχτας» που εμπλέκονταν σε υποθέσεις σωματεμπορίας και εκβιάσεων, οι οποίοι φέρονταν να ήταν οι εντολείς της επίθεσης σε βάρος του. Για την υπόθεση αυτή κατηγορήθηκε ένας 52χρονος που έχει απασχολήσει σε υποθέσεις σωματεμπορίας αλλά και συμμετοχή σε ομάδα ποινικών.

Η πιθανή εμπλοκή του 35χρονου συλληφθέντα προέκυψε από καταθέσεις κρατουμένων στις φυλακές. Ανέφεραν σε αξιωματικούς της Ασφάλειας Αττικής ότι ένας δολοφονηθείς είχε αναθέσει στον 35χρονο Αλβανό με το όνομα «Γιάννης» την επίθεση με το καυστικό υγρό. Στη συνέχεια, οι αστυνομικοί επέδειξαν στους δύο μάρτυρες φωτογραφίες του αλλοδαπού και ανεγνώρισαν ότι αυτός ανέλαβε το «συμβόλαιο» της επίθεσης κατά του κ. Σαράκη. Από την πλευρά του ο ποινικολόγος σημείωσε ότι «τα χαρακτηριστικά του Αλβανού προσομοιάζουν με εκείνα του δράστη».

Ο συγκεκριμένος άνδρας είχε καταδικασθεί σε πολυετή κάθειρξη για παλαιότερη ανθρωποκτονία και τα ίχνη του είχαν χαθεί μετά την αποφυλάκιση του, τον Ιούλιο του 2006, από τις φυλακές Ναυπλίου. Οι αστυνομικοί θα εξετάσουν και το κατά πόσο μπορεί ο 35χρονος να σχετίζεται με την επίθεση σε βάρος της Κωνσταντίνας Κούνεβα, χωρίς όμως μέχρι στιγμής να έχουν στα χέρια τους στοιχεία.

Δημοφιλή